недеља, 2. март 2014.

Avon proizvodi za kosu koje koristim

Došla je na red i kozmetika za kosu. Kao i za lice, imam veliku kolekciju Avon proizvoda za kosu.
Da krenemo:





Pranje kose:

Šampon, Advance techiniques, strentgthen and protect, 400ml.

Ovo je moja omiljena kolekcija za kosu iz Avona.Sadrži arginin i keratin, i Avon kaže da ovaj šampon čini kosu neverovatno glatkom i i olakšavan raščešljavanje bez otežavanja kose.To je sve tačno. Nekako, odmah posle pranja kosa je jača na dodir, a nije onako vazdušasta, što ja ne volim. Omekšava kosu, i redovnim korišćenjem, uz regenerator i serum, stvarno pomaže obnavljanju kose. Ja imam ovo pakovanje od 400ml, jer je praktičnije, koristimo ga i mama i ja.





Naturals, regenerator,  za sjaj kose, 250ml

Ovaj regenerator sadrži ljubičicu i semenke grožđa. Kupila sam ga jer je tada bio najjeftiniji u katalogu. Nije loš, omekša kosu, fina je za raščešljavanje, ali nisam primetila neki veći sjaj. Svakako radi posao, baš ono što regenerator treba da radi. :) Miris je blag, prijatan, oseća se ljubičica.

Planet spa, pakovanje za kosu, Heavently Hydration, 200ml

OPbožavam Planet spa pakovanja za kosu, i mislim da mi je ovo sa maslinovim uljem i omiljeno. Pakovanje je 200ml, ali stvarno traje dugo, mada ja ne koristim pakovanje pri svakom pranju. Osnovno svojstvo ove maske je da hidrira., čineći kosu mekom i lakšom za oblikovanje. Ja nisam primetila da utiče na moje oblikovanje kose, ali mama, koja je ređe koristi, i stalno nosi ravnu kosu, kaže da joj je lakše da oblikuje kosu posle ove maske. Miris je divan, osvežavajući. Tekstura je srednje gusta, taman kakva maska i treba da bude. Toplo rpeporučujem planet spa kolekciju sa maslinovim uljem!





Sprejevi:

Advance techiniques, lak za kosu, 200ml

Ne koristim lak često, ali kada poželim da ga koristim, ovaj mi je super, drži lepo kosu, a ne isušuje je mnogo. Piše da deluje 24h. Mislim, lak kao lak, nije to neka nauka, a cena mu je vrlo pristupačna.


Advance Tehniques, styling, sprej za zaštitu kose, 100ml

Ovaj proizvod koristim prvi put, i poprilično sam zadovoljna što se tiče dela gde se može koristiti kao lak za kosu, nekako je učvrsti a ne itežava i moje lokne lepše izgledaju. Što se tiče zaštite, od kada sam ga kupila juče sam prvi put sušila kosu fenom, i peglala uz to, pa nisam sigurna da li je ovaj proizvod zaštitio moju kosu i koliko. U svakom slučaju, sa strane sam čula pozitivne utiske, tako da verujem da deluje. Fino miriše.



Advance tehniques, styling, pena za kosu za volumen i kovrdže, 150ml

Prvi put da sam uzela penu iz Avona jer u predhodnoj kolekciji pena je bila za volumen, a ova je i za kovrdže, što je mnei potrebno. Dopada mi se, lepo učvrsti kovrdže, duže mi stoje lepe lokne, Ima sva svojstva pene za kovrdže, što meni i jeste bio cilj, jer ne volim mene za volumen.




Naturals,  sprej za lakše raščešljavanje kose, 125ml

Volim ove sprejeve za raščešljavanje, jer mi se kosa lako mrsi, ovaj koristim skoro posle svakog pranja. Sadrži ekstrat kajisije i šea putera, i pored toga što lako raščešljava kosu, neguje je. Kosa je nekako posle njega mekša na dodir, i mislim da njegova redovna upotreba poboljšava strukutru kose, ili bar održava njen kvalitet. Miroše fino, i kosa je posle njega nekako osvežena. Nisam očekivala mnogo od ovog proizvoda, jer je iz jeftinije Avon kolekcije, ali vrlo me je iznenadio. Moje mušterije su zadovoljne i sa regeneratorom, šamponom i tretmanom iz ove kolekcije, ja ih nisam isprobala, ali sigurno uskoro hoću.



Tretmani i serumi:


Advance tehniques, strengthen and protect, leave in tretman, 100ml

Još jedan član moje omiljene Avon kolekcije za negu kose. Sadrži arginin i keratin. Miriše baš osvežavajuće, kao da se oseća malo mente. Pogodan je za sve tipove kose, i ne ispira se. Ovaj tretman služi da jačanje kose i za pospešivanje rasta. Kupila sam ga letos, čim se pojavio, i stvarno je oporavio moju kosu nakon dugogo letovanja (mesec i po dana na moru, što znači da se kosa baš oštetila). Mislim da je sjajan dodatak uz šampon i balzam iz iste kolekcije.




Advance tehniques, daily shine, serum za suve krajeve kose, 30ml

Mislim da za ovaj serum svi znaju, i da ga je većina isprobala. Ja sam se nekako navikla na njega, koristim ga već godinama, i više ne znam ni da li ima nekog efekta, ali znam da mi je posle njega kosa meka i fina na dodir. Takođe, krajevi izgledaju manje suvo, i mislim da je redovnom upotrebom prava preventivna stvar za suve krajeve. Miriše kao većina proizvoda iz AT kolekcije.
 Ova bočica traje dosta dugo.

  

Advance Tahniques, lotus shied, leave in tetman, 60ml

Na nekoliko blogova sam pročitala kako je tetman providan, ali ovaj tretman je bele boje, jer mora da se promućka pre koršćenja, i onda se bezbojno ulje, i ta bela kremica pomešaju, i onda se dobije neka bela ulja strukutrua. Miriše nekako biljno sveže. Posle ovog tretmana kosa bi trebalo biti otpornija na vlagu, i lakša za oblikovanje, što je i istina. Tretman bi trebalo da se koristi na kosi prosušenoj peškirom, u malo količini (zrno graška) i ne ispira se. Ja ga takom i koristim, kada peglam kosu, i kosa je lakša za oblikovanje. Moram priznati da je mama češći korisnik ovog proizvoda, jer ona stalno nosi ravnu kosu, i ona ga uvek nanosi na suvu kosu. I kada se npr ispegla, kosa joj je do sledećeg pranja ravna kao strela. A s obzirom da ga ona dugo i redovno koristi, preneću Vam njen utisak, da joj je kosa lakša za raščešljavanje, generalno je ravnija uvek, i lakša za oblikovanje, i nekako mekša na dodir. Kod mene je to trenutan efekat, jer ja ovaj tretman koristim jednom u mesec, dva dana, kada se feniram na ravno, ili peglam.







Naturals, kapi za sjaj kose, 50ml

Kupila sam ovaj proizvod odavno, jer sam mislila da je slično serumu, ili kapima za krajeve kose. Ove kapi nisu uljane, već neka gelasto-vodenasta formula, koja čini kosu sjajnom, ali ne radi ništa drugo. Ja ga koristim samo kada tako želim da osvežim kosu, jer miriše fino, na limetu. Takođe dopada mi se što ima sitne šljokice, ali one se nešto ne vide na kosi. Svakako nisam rpeterano oduševljena ovim proizvodom, jer mislim da nema nikakvu funkciju, niti bih ga ponovo kupila, a i nema ga više u katalogu.




Četke:

Zaboravila sam da fotografišem četke, pa će to biti slike sa interneta, imam 2 četke iz Avon kolekcije:

Okrugla četka
Klasična četka koju bi svi trebalo da imaju, i mislim da je ova Avonova baš kvalitetna, imam je dugo, a kao nova je.
Srednja četka za feniranje

Ove četka je takođe vrlo kvalitetna, i preporučuje je i moja frizerka koja je uzela, koristi je svakodnevno, i kaže da je baš kvalitetna, mnogo bolja od skupljih četki koje su samo bacanje para.






Za kraj, ostlao je da Vam pokažem i moj lager:

Advance tehniques, strengthen and protect, šapon, regenerator i leave in tretman
Već pominjano gore. :)

 Planet spa, vrće ulje za kosu, maslinovo ulje, 60ml
Mislim da će se ovo ulje pokazati fantastičnim, jer je u pitanju Planet spa kolekcija, još plus tavrća ulja prijaju mojoj kosi. :)

Takođe, imam još jedan AT, daily shine serum za krajeve, ali nisam ga slikala,
 kvalitetne stvari uvek treba imati na lageru :)





Šta ste od ovoga koristili i koji su Vaši utisci?
Da li ste probali još nešto od Avon proizvoda za kosu?
Šta bi ste voleli od ovoga da se nađe u recenziji?

Pozdrav,
Ana :) 

14 коментара:

  1. Od ovoga nista nisam koristila... :(
    Ali koristim serum zuti za kosu. :D Ne znam mu puno ime i prezime, mada pretpostavljam da znas o cemu pricam. :D I fenomenalan je, moji krajevi izgledaju 100 puta bolje nego pre, i prezadovoljna sam njime!
    Koristila sam i sprej neki za kosu, ne mogu se setiti mirisa tacno, iz Naturals linije, i samo mi je mastio kosu. Ne znam zasto. Znam da od tih prskalica nikada vise nisam stavljala nista na kosu. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znam taj tetman, takođe je dobar, kao i ovaj za suve krajeve. :)
      A ostali sprejići iz Naturals linije nisu dobri, jer im je namena - osvežavanje kose. A ne znam šta će nam to. :D
      Probaj nešto od ovoga, ima korisnih stvari. Preporučujem planet spa masku (bilo koju), kao uvod u proizvode za nego kose iz Avona :)
      Hvala na komentaru :)

      Избриши
  2. Meni se ova prva četka jako dopada i nedavno je nezgodnim slučajem završila na dva dijela :) ali svakako ponovo naručujem. Inače mi je skoro pa svejedno koja je četka za kosu, no ova mi je baš "legla" :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A lepa joj je i boja !:-) ja sam se skroz navikla na ovu :-)
      hvala na komentaru :-)

      Избриши
  3. Imam dosta istih proizvoda i baš ih volim. Kada isprobaš ovo vruće ulje, volela bih da napišeš malo o njemu. Htela sam da ga naručim, ali je ostao za sledeći katalog. :) Inače Planet Spa maska je jedna od mojih najomiljenijih. Mada sam je ja potrošila u rekordnom roku, za svega mesec dana. Ali je toliko dobra da mi je kosa, koja je tada bila blajhana, bila vidno lepša.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Potrudiću se kad ga dobro isprobam da odradim recenziju. :)
      Hvala na komentaru :)

      Избриши
  4. Cekam da mi stigne ovaj sprej za zastitu,a i onaj za isparavljanje mi je bas zanimljiv,kada mi stignu,pise cecenzije o Prskalicama,koje koristim!! :)

    ОдговориИзбриши
  5. Serum za suve krajeve + serum sa arganovim uljem = dobitna kombinacija ;) Preporucujem ti da probas i tretman sa kajsijom i sea puterom iz Avon Naturals kolekcije, divan miris i kosa je meksa posle njega :) Kao i sampone iz iste kolekcije ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Videla sam u nekom tvom videu na YT ranije, čini mi se da je bio video sa mora, i hvalila si taj Naturals tretman. Mislim da ću ga uzeti sad u ovoj ponudi u setu od 3 proizvoda. Hvala! :)

      Избриши
  6. Advance Tehniques, styling, sprej za zaštitu kose, 100ml - u ovo sam se pomalo i razočarala, prosto jer sam očekivala nešto više od samog blagog laka za kosu :) jedino što valja jeste njegov miris :)
    Advance tehniques, daily shine, serum za suve krajeve kose, 30ml - već godinama ga koristim i prezadovoljnaaa sam!!! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slažem se, taj sprej možda nema baš neku specijalnu funkciju. mada ga ja nisam nešto intezivno koristila, jer kao što rekoh, ne sušim kosu.
      Stvarno je odličan taj serum, kao i onaj sa agranovim uljem. :)
      hvala na komentaru :)

      Избриши
  7. Дивни шампони за моју изгорелу,фарбану косу и за косу моје унуке! Занима ме како да их поручим и цена јер сам овај добила на поклон!

    ОдговориИзбриши
  8. Дивни шампони за моју изгорелу,фарбану косу и за косу моје унуке! Занима ме како да их поручим и цена јер сам овај добила на поклон!

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...