среда, 9. април 2014.

Pakovanje kozmetike za put, #4dana

Konačno jedan post na blogu koji nije striktno vezan za Avon kozmetiku, i iskreno se nadam da će vam se dopasti.
*Unapred se izvinjavam što nema puno fotografija, ali slikano je telefonom. 
Generalno, nama ženama je teško da spakujemo garderobu za putovanje, a tek kada je u pitanju kozmetika, jednostavno nismo racionalne. Često ponesemo nešto što nam nije potrebno, ili velike količine određenog proizvoda.
Putovala sam prošle nedelje, na 4 dana (3 noći), pa sam rešila da svoje putne nesesere podelim sa vama.
Nosila sam 2 nesesera, jedan za kozmetiku i jedan za šminku. Često se dogodi da ne nosim neseser za kozmetiku već da rasporedim kozmetiku po koferu,što mi je nekako i praktičnije, a nekada jednostavno ponesem onu torbu za kozmetiku (ako je dovoljna :D ). Ovoga puta sam odlučila da sve spakujem na jedno mesto. :)
Neseser za kozmetiku je Avonov, a za šminku sam dobila, čini mi se da je bio u Fa setu. :)
Evo fotografije punih nesesera:


Kozmetika:

*Avon care, univerzalna krema - možda je ova krema velika za putovanje, ali meni je poslužila kao krema za telo, za skidanje šminke, stopala i za lice pre šminkanja. Mislim da je ovo krema koju svako treba da nosi na put, posebno ako ide cela porodica. 
*Balea, šampon sa kajisijom za oporavak kose, mini pakovanje - nisam nameravala da nosim mini šampon, ali ga slučajno videh u DM-u. Pokazao se dobro, ali sam samo prala 1 kosu, a 4 puta moj dečko i šamon je potrošen. Svakako mislim da je bacanje para jer 50ml košta 90din.
*Avon naturals, kajisija i šea puter, sprej za raščešljavanje - ja bez sprejeva za raščešljavanje ne mogu, a ovaj sam ponela u nameri da potrošim, a nisam. 
*Alvedere, krema za ruke sa nevenom - u mom naletu impulsivne kupovine sam kupila ovih 25ml kreme, što mislim da je bacanje para, ali je poslužila na ovom putovanju. Sada je čuvam za sledeće. Malo jače miriše ali odlično neguje, išla sam na planinu pa mi je bila preko potrebna.
*Velnea, pomorandža jogurt gel za tuširanje - dobijen je uz kupovinu nečeg drugog u Lilly-u, pa sam rešila da ga ponesem na put. Lepo miriše, možda malo intezivnije, ali ne isušuje kožu, što je bitno.
*Mini uljani aceton iz DM-a  -poslužilo svrsi, čeka neko novo putovanje :)
*Avon Nailwear+ lak za nokte - namazala sam nijansu drugog laka kada sam pošla,a ovaj je bio dodatni lak, jer mi se lak u putu uvek pokvari. Nemojte nositi više od jednog laka za nokte na kratak put.
*Avon, Planet Spa, crni kavijer, gel za predeo oko očiju -mislim da bez kreme ili gela za predeo oko očiju ne treba ići na put, ceo dan ste aktivni, pa dobro dođe oporavak.
*Avon, Outspoken by Fergie, mini miris - ovi mini mirisi su odlični za putovanja, ovaj sam ponela da potrošim, i to se i dogodilo.Treba nositi takav miris koji se može nositi i preko dana i uveče.
Čertka, vlažne i papirne maramice, tuferi - bez ovih proizvoda ne idite na put. Četka nije onako koju svakodnevno koristim, ali je preslatka i obožavam je. Maramica običnih sam ponela par pakovanja, a ove vlažne su antiseptik, kupljene u DMu na akciji. Tuferi su takođe DMovi, ponela sam par većih za skidanje šminke, i par manjih za lak za nokte.

 


Kupila sam ove slatke teglice u jednoj apoteci kod Hrama (pre toga sam obišla par apoteka, koje nisu želele da mi prodaju ove kutijice. :( ) i imam jednu staru kutijicu od potrošenog proizvoda. Ovo su proizvodi koji suz mi bili potrebni u manjoj količini, pa sam se zato i odlučila za kutijice, koje su vrlo praktične.
* Avon AT regenerator za jačanje kose - ako planirate pranje kose, kako vez ovoga?
* Avon, Anew, sredstvo za pranje lica - još jedan neophodan proizvod
* Avon, Planet spa, serum za lice - naporan dan, puno vazduha, zagušljivog prostora itd, tako da je serum neophodan za obnovu lica
*Avon, AT serum za suve krajeve - peglala sam kosu za put, pa mi je ovaj serum prvi dan bio potreban, a poslužio je i ovako ostalih dana, zbog vetra.

 

Šminka:

Sad gledam fotke i čudim se kako mi je ovoliko šminke bilo potrebno, kada pola nisam koristila. Sledeći put ću se malo primiriti, obećavam!

Oči:

*Senkice: Avon  True Color, 4 različite palete koje mogu poslužiti i za dan i za veče, u prvoj sa leva braon nijansa mi služi za obrve. Sad vidim kako su to nekako ipak slične nijanse. :)
*2 razlitie četkice za senku Oriflame, i više nego dovoljno. Odlične su četkice, probala sam i skuplje i poznatijih marki, ali ovo su najbolje. Još su i jeftine.
*Avon, Aero Volume maskara
*Oriflame Ajlajner u olovci i Bojuris olovka za oči u tamno sivoj sedefastoj nijansi

Usne:

Ovo je previše ruževa i sjajeva za tako kratko vreme!


*Labelo Classic - NEOPHODNO!
*2 sjaja za usne, Avon Luxe i  Avon Plum Pout
*4 karmina, Avon Absolute, Ultra Colour Rich i Seductuon i Orifame, ne znam koja je vrsta, drugi sa desna



Lice:

 
*Avon VIP tonirana krema - pisala sam već o njoj
*Balea, Teint Protektion, kremica za popunjavanja pora i bora, koja je postala moj miljenik
*Avon Luxe puder u kamenu - uvek koristim puder u kamenu, bar za fiksiranje korektora
*Avon True Colour, Ideal Flawlees, kremasto puderasta podloga, pisala sam o njoj, a naravno treba poneti puder na put, ako ste samo preko dana aktivni i ne izlazite, možda i ne, ali ja sam izlazila i bila na seminaru sa puno ljudi, tako da, da, i puder. :)
 *Avon Ideal Limunous posvetljivač, pisala sam vam o njemu, počela sam skoro da ga koristim pa sam zagrejana za njega ali nije neophodna stvarčica :)
*Ortiflame 3u1 korektor, pored korektora u stiku, ipak sam se odlučila da ponesem ovaj, posebno jer su 3 vrste korektora u pitanju
*Oriflame, šljokice za telo -volim ove šljokice, najčešće ih koristim uveče preko senke, ali ih imam predugo, odavno ih nema u ponudi u Oriflameu, a imam divne šljoke iz Body Shopa pa se ove trudim da potrošim. Takođe nije neophodno imati ovako nešto, ali sam ga svakako koristila.
*Avon četka za rumenilo i Oriflame četkica za korektor.

 

Nadam se da ste uživali u ovom postu, i da vam se dopada. Prvi put pišem nešto ovako, pto nije vezano za Avon i vrlo sam uzbuđena.

Šta Vi nosite na kraće putovanje?
Kako Vam se čini ono što sam ja spakovala? Da li je premalo ili previše, možda bi ste Vi nešto dodali?
Kako Vam se dopada ovakav tip posta?


***Od skoro sam se malčice zaludela sa Baleom, jer sam je prvi put i probala, pa bi mi baš došao dobro savet šta treba obavezno da isprbam iz Baleinog asortimana.

Hvala na pažnji!
Ana


15 коментара:

  1. Predivna mi je ona sarena torba, a cesljic je preeesladak!!! :3
    Pa, pazi, ima onih koji ponesu i vise stvari za put, nije strasno sto si toooliko ponela. :)))
    Ja sam za put od 3-4 dana ponela duplo manje. :D Jer znam da necu koristiti sve. :)
    Hehe, drago mi je za Baleu. :D I ja je obozavam, samo, kod mene u gradu ne postoji DM.. :(((( I bas sam :(.
    Dopada mi se post! ^_^

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala! Vidim da je jednako čitan kao ostali, što me vrlo raduje! :)
      To je četka. :D
      Ali to mi je sve bilo potrebno, sem šminke tolike, tj senki i karmina, a i vidiš da sam pakovala u ove kutijice. :D Još smo dečko i ja zajedno koristili dosta toga, nikad ne nosimo duplo.
      Šta misliš da od ovoga nije potrebno? :)
      A da, Balea! Šta bi mi preporučila?

      Hvala na komentaru! :)

      Избриши
    2. Mislim da nisam adekvatna osoba da sad prosipam tu neku pamet o Balei, jer imam samo piling za lice koji trenutno koristim i koji obozavam ( za normalnu i mesovitu kozu ). Ostalo sto sam pokupovala mi stoji u zalihama, uskoro cu se pozabaviti i njima. :) Kao sto rekoh, najblizi DM je na udaljenosti od 55 + kilometara od mene. :( Tako da mi je Balea misaona imenica. :( Medjutim, mislim da sa vecinom proizvoda neces pogresiti. :)))
      Cetka, da...cetka! :D Sta god da je preslatko je!
      Paa, po mom misljenju slazem se za sminku. Mogla si poneti npr jednu paletu koju bi sigurno koristila i eventualno dva ruza. I maskaru i rumenilo ( mozda ). Ja npr nosim uzorke ruzeva sto imam. :D I parfema. :D Senke i to manje - vise. Ni rumenilo ne nosim, :D Samo maskaru. :D
      Nema na cemu. :)))

      Избриши
    3. Što se tiče proizvoda za lice sve sam jednako koristila, toniranu kremu danju, puder nocu, korektor naravno.i rumenilo se podrazumeva. :)
      Generalno mislim da sam samo mogla manje senki i karmina, nego ja kao birala senke za uvece, senke koje nosim danju. Da nije bilo izlazaka ne bih ni ponela ajlajner.
      A kozmetika mislim da je to osnovno :)
      Parfemcic sam i ponela ovaj mini koji je i potrosen tamo. :)
      Hvala za Baleu :)

      Избриши
  2. Da da,jedna paleta,2 ruza ili 1 ruz i 1 olovku za usne,pa kombinovala olovku umesto drugog ruza sa labelom(to ja radim kad mi nestane ruza),maskaru,rumenilo ili bronzer,i da parfem je bitan.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. FIno :) Ja ne koristim olovke, ali super je ideja da se kombinuje sa labelom :)
      Hvala na komentaru :)

      Избриши
  3. Svidja mi se post:) I ja uvek nosim gomilu preparative/dekorative na put,ali moracu to da menjam.Mislim da je sve to individualno.A od Balee bih ti preporucila serume za lice,ulje za kosu,imaju i fina mleka za skidanje sminke,probaj nesto od toga,neces pogresiti.Pozz,Kristina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na komentaru Kristina!
      Nekako ja i dalje ovo ne doživljavam kao gomilu, već neophodno. :)
      Stvarno ne zauzima puno mesta :)
      Probaću nešto za skidanje šminke i možda kupku.,
      Za sada sam probala ona "in shower" ml. za telo, ovu kremicu za broe i pore, sapun mleko i med i Urea kremu za ruke. Zadovoljna :) Mislim da bih probala i neki od Baby Love proizvoda sto je takođe robna marka Dm-a :)

      Избриши
  4. Jao, ja uvek spakujem previse stvari, kada sam isla s deckom na more prosle godine nisam uspela da zatvorim kofer pa je on dosao i izbacio bar polovinu :D Koji je naziv laka za nokte? :) I da, kako ti se svidja ovaj 3u1 korektor iz Oriflame-a? Meni je presvetla ova zuta nijansa, pa je kombinujem s ovom tamnijom, cekam da mi stigne Calming Effects iz Avon-a pa da uporedim :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Za more je posebna prica, mi uvek idemo na mesec i po dana, jer imamo kucu, tako da ja unapred posaljem stvari koje ne koristim u bgu vec samo na moru. hahah :D
      Naiwear pro+ nijansa Naked truth :)
      Ja sam zadovoljna, cini mi se da mi ta zuta nijansa i najvise koristi, za podočnjake.. :) Samo što mislim da ću se sledeći put odlučiti za tečni korektor.. :) To je prvi takav korektor koji sam probala, tako da sam u svkaom slučaju zadovoljna. :)
      Hvala na komentaru!:)

      Избриши
  5. Od dm prozvoda ti preporucujem njihova mleka za telo, paste za zube i cetkice (ima neverovatno jeftinih,a kvalitetnih), kao i tecnosti za ispiranje usta, samponi su im, po mom misljenju, malo losiji, bilo sta od proizvoda za negu lica (pilinge, kreme, tonike, maske...), kao i balzame za usne (ima jako losih, ali i dobrih). Nista bas konkretno ne mogu da ti preporucim jer ne znam tip tvoje koze/kose. Od njihove linije za negu kose, jedino mi se dobro pokazao sprej za zastitu od toplote, a mojoj sestri sampon i sprej za kovrdzavu kosu. Ne spada sve ovo sto sam navela u Baleu, ali kad se nadjes u dmu baci pogled na to :)
    I naravno, njihova babylove linija, koristim njihov sampon, mleko za telo i kremu za lice (koja je za to namenjena, ali je ja mazem na ruke i noge jer mi je masna)
    I dobra ideja za post :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno, drago mi je da ti se dopada post!
      Ovako, koža mi je normalna, ide ka suvoj i imam mitisere na nosu, ali nije mi masna koža u T zoni.
      Kosa mi je prirodno talasasta, prirodna je boja, nisam se nikada farbala, imam gustu kosu ali tanku dlaku, i masti mi se teme :)
      Ja sam probala In Shower mleko za telo, i dopada mi se, kao i pastu za zube za izbeljivanje, zadovoljna sam, a skoro sam uzela i sredstvo za ispriranje usta, crvene boje, bilo je na akciji ali mi je nekako slatko kiselo.
      Šampon sam probala taj mini, jednom, pa nemam neki poseban utisak, a koristim kremu za kovrdže, dobra je, ali masti kosu pomalo. Da li taj sprej isto masti kosu?
      A maske za kosu?
      Skoro sam uzela i mleko za skidanje šminke, u belom pakovanju i baš mi odgovara. :)
      Babylove ulje za telo me vrlo zanima, mislim da ću ga uskoro isprobati. :)
      E da, kupila sam i gel za tuširanje sa groždjem i pistaćima, još nisam isprobala ali odlično miriše :)
      Hvala na savetima i komentaru :)

      Избриши
    2. Nisam koristila maske, ali svi hvale njihovo mleko za kosu. Ima vas dosta recenzija i pozitivnih komentara, pe pretpostavljam da nije lose :)
      Sto se tice spreja, mislim da ne masti, jer ona inace ima pomalo masnu kosu i koristi ga bas dugo, samo ga hvali :)

      Избриши
  6. Mene si slatko nasmejala pa sam se zapitala šta li nosiš na duža putovanja :) . Šalim se super je post i mnogo mi se dopada šarena torba.Od Balea proizvoda meni nešto odgovara nešto ne,barem od ovog do sad što sam probala :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam sada u medjuvremenu puno Baleinih proizvoda isprobala i dosta sam zadovoljna :)
      Pa nije punoo. Kozmetika je neophodno, vidiš i da sam premeštala u ove kutijice. A šminka jeste malo više, ali dobro..posle ovog posta sam naučila. :D U tom hotelu u kom smo bili daju neki bedni gel i one male sapune, eto bar sapun za ruke nisam nosila. :D
      Inače pisala sam postove pakovanje šmionke za letovanje, proizvodi za telo, kosu , lice i sunčanje na letvoanju, pa pogledaj. :)
      na moru sam bila više od mesec dana :)
      Hvala na komentaru :)

      Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...