петак, 14. фебруар 2014.

Avon proizvodi za negu lica koje koristim.

Došlo je na red i lice, pa vam predstavljam moje Avon proizvode koje trenutno koristim u tu svrhu.
Prvo, imam normalnu kožu koja ide ka suvoj (procena kozmetičara). Imam problem i sa mitiserima, u predelu nosa, i malo brade. Da se razumemo, nemam mešovitu kožu tj. nije mi masna T zona, samo imam mitisere u tom predelu (izuzev čela). S vremena na vreme, kada sam u ciklusu, pojavi mi se neka sitna bubuljica. Imam 22. godine tako da nemam bore, i generalno nemam problem sa podočnjacima. Sunčam se leti (oko 2 meseca), ali pazim na vreme izlaganja suncu, i koristim odgovarajuću kozmetiku. U solarijum sam išla za malu i veliku maturu, kao i u srednjoj školi, pred leto. Od velike mature (skoro 3 godine), nisam posećivala solarijum.
Ovo je bio uvod da bi ste stekli uvid u stanje moje kože. Sada ću Vam predstaviti Avon proizvode za lice koje trenutno koristim, ako ste zainteresovan da se nešto nađe u recenziji, samo napomenite.:)


Clearskin blackhead clearing, 125ml
Avon navodi da je ovo losion za čišćenje lica protiv mitisera, koje svakodnevno možemo koristiti. Kao što vidite ima finu granulastu teksturu, kao neki piling. Meni, jer nemam masnu kožu, isušuje je, tako da ga naravno koristim samo za nos i bradu. Ne koristim ga svakog dana, već kad osetim potrebnu, ali tuđa iskustva pokazuju da pomaže i kod onih koji imaju i veće probeleme sa mitiserima. Salicylic Acid 2.0%, što znači da je proizvod intezivan, i ima i intezivan miris. U kombinacijim sa Clearskin blackhead tonikom je prava stvar. Poklopac mi je pukao, sad da li je do proizvodnje ili mene, odjednom se tako desilo. :D Cena mu varira, ja sam ga nabavila u setu za 699din, prošlog puta je npr. bio 199din. Ali i kada nije na akciji vredi ga uzeti, u C3 cena je 379din. Traje baš dugo, i kada ga svakodnevno koristite, posebno kao ja, jer je potrebna baš mala količina za nos i bradu.




 Clearskin, blackhead clearing maska za lice, 75ml
Ova maska je iz iste kolekcije kao i predhodno opisan losion, i predstavlja dodatak nedeljnoj nezi. Možete je koristiti češće ili ređe, zavisno od kože, intezivna je, pa ja preporučujem 1 nedeljno. Ja je koristim ponekad, možda 1 u dve nedelje, i taman mi je to dovoljno, koristim je u predelu nosa, ponekad i brade. Taman mi dođe kao neka dodatna nega za mitisere. Salicylic 0,5%.Ako je korisite ređe po potrebi, kao ja, trajaće Vam baš dugo. Maska je plave boje, a kada se osuši postaje bela, i tada je treba skinuti. Pomalo i zateže, ali ne sad da ne možete da mrdnete. Skida se toplom vodom bez problema. Miris je intezivan, takođe kao na losionu.
Cena varira opet, nekad je u setu, pa je to odlično, trenutno u C3 je 379din.





Clearskin, proffesional, tretman maska, 30ml.
Ova maska je isključivo namenjena predelu nosa, gde vi namžete tanak sloj, a kada se osuši povučete kao tračicu. Maska je teksture kao neki gušći gel za pranje lica. Stvarno čisti mitisere, tako da oni ostaju na toj "tračici". Ako slučajno obuhvatite veći deo, npr ispod očiju, što sam ja slučajno uradila, boleće vas skidanje. :D Vredi ga isprobati, jer stvarno deluje, a i ova mala bočica će dugo trajati.
Ovo je intezivan tretman, koji treba koristiti po potrebi. Ne previše često, po meni. nažalost trenutno ga nema, ali cena mu se kreće od 350 do 600din. Zavisi kakvu akciju uhvatite. :) made in Italy.



Anew, Aqua youth sredstvo za čišćenje lica, 20+, 125ml
Nervirala sam se što ne mogu koristiti tako dobru Anew kolekciju zbog godina, a ova 20+ me nešto i nije privalčila, Sasvim slučajno sam uzela ovo sredstvo, i sad ga obožavam!. Gusto je, kremasto, fino miriše, lepo osuši lice, ne isušuje ga, imate neki divan osećaj posle njega, rekla bih da i omekšava lice. Ja sam oduševljena! Nekako je to ono pravo što je potrebno normalno koži za svakodnevno korišćenje. To je po meni top 1 proizvod za lice u Avonu, svima ga preporučujem.
Trenutno ga nema, a ja sam ga u prednhodnom katalogu uzela u neto ponudi za 260din :D





Planet spa, perfectly purifying, piling za lice, 75ml
Baš odličan piling, kao i sve iz Planet Spa kolekcije. Fino omekšava kožu, čisti je, okej miriše. Pomaže pri uklanjanju nečistoća, čineći kožu osveženom. Sadrži minerale iz Mrtvog mora. Avon preporučuje da se ovaj proizvod koristi 3 nedeljno, ja ga koristim ređe, ali vi možete i češće, sve zavis od zahteva vaše kože. Ima fine, sitne granulice, koje lepo pilinguju, nije od onih grubljih pilnga, baš je kako treba za negovanje kože.
U C3 je 299din, zato brže bolje da ga nabavite.



Planet spa, white tea, maska za lice, 75ml
Fina maskica koja nekako osvežava lice, omekša ga, ujednači boju tena, i što je najvažnije ne isušuje lice kao većina maski drugih proizvođača koje sam probala! Preporučuje se da se koristi jednom nedeljno, ja je koristim jednom u 2 nedelje i baš mi se dopada. Takođe, preporučila bih Vam i ostale maskice iz Planet Spa kolekcije. Imam samo reči hvale, i ja, i svi koji su probali.
Ova maskica koju ja imam se namaže u tankom sloju, i kada se osuši samo se povuče i tako se skida.
Nažalost, već dosta vremena ove kolekcije nema, a bio je odličan i tonik i sredstvo za čišćenje, baš fino mirišu, nekako blago.





Planet spa,japnese sake i rice, serum za lice,50ml
Ovo je fini serum za lice koji osvežava lice, daje nekaku jedrinu, omekšava ga, i divno miriše. Kad god se osećam umorno i namažem ga odjednom sam nekako baš osvežena. Dovoljna je manja količina, i ima fine čestice, koje se ne vide toliko kad se razmaže, divno! Imala sam i ampule iz ove kolekcije, koje su slične teksture i dejstva, i navedeno je da se koriste 4 ampule 4 dana ali meni jedna amupla traje 4-5 dana. Trenutno nema ove kolekcije, ali budite u kontaktu sa vasim Avon damama, pojavljivace se u neto ponudi. :)







Planet spa, crni kavijer, luksuzna krema za predeo oko očiju, 15ml
Divno miriše, divno izgleda, mnogo mi se dopadaju te sitne sljokice, koje osveže oči nekako, a ne vide se. Ovaj proizvod nekako fino hladi, ne zateže, namenjen je za osvežavanje predela oko očiju i podočnjake. Ja nemam neke podočnjake, i kada se baš pojavi sivilo, ovaj proizvod ga ne skida skroz, ali ublaži. Mislim da je više preventivan proizvod za podočnjake. Ja ga mažem stalno, ujutru i uveče.
Trenutna cena je 349din.


 

Solutions, hydra radiance, touik za lice, 200ml
Obožavam tonike, koristim ih redovno, ali dugo sam tragala za tonikom koji nije jak i koji mi neće osušiti lice. Evo ga, fino miriše, nije intezivan, ne osušuje, a opet odlično očisti. Naravno, sasvim slučajno je kupljen, i opravdao je kvalitet svoje linije. E da, sužava pore!
Trenutno ga nema, opet, pratite neto ponudu. :)




Solutions, freshest pure, gel krema za lice, 50ml
Ne bi ste verovali kako je dobra! Kupljena je jer je bila skoro pa džabe a odlično se pokazala. Naravno ovo nije jedina krema koju koristim, već je dopuna mojoj standardnoj dnevnoj kremi. Prelepo, osvežavajuće miriše, prosto da požlite da je stavite na lice. Fino omekšava i hidrira lice, baš je nekako stvorena za leto i vrućinu. Ja je trenutno koristim posle skidanja šminke jer mi je tad nekako najdraža. Brzo se upija. Nekakko je stvorena za ta usputna stavljanja na lice, kada vam je potrebna trenutna nega.
Nema je u katalogu, neto ponuda, pratite!







Solutions, winter nigh, krema za lice, 50ml
Ovo mi je, za sada, omiljena Avon noćna krema za lice. Pogodna je za suvu kožu. Onako prava noćna zimska nega. Ne mogu bez nje već 3 zime, koristila sam i Winter dnevnu, ali noćna je bolja! Ima neki neutralan miris, upija se dovoljno brzo i nekako napravi zaštitni sloj na licu. Ujutru kada se probudite lice vam je i dalje nekako mekano.
Nema je opet :( Kao prosla je zima. :I Bilo je u C2, 399din. Možda se pojavi opet u neto ponudi. Ako ne, savetujem Vam da je nabavite za sledecu zimu, tada ce je sigurno biti.




Avon make up remover lotion, 150ml
Dugo sam se protivila ovom losionu, jer mi se nekako ranije oseća alkohol u njemu, ali sada se to promenilo. Mogu reći da je ovo dobar losion, koji skida fino i brzo šminku, a prvenstveno je važno da je lagan, blag i da ne otežava kožu. Trebalo je da ga predstavim sa make upom, ali eto nasao se ovde. ovo je vec 3 bočica koju koristim.
Trenutna cena je 399din, u prošlom katalogu npr. 199din.



Solutions, bi-phase, makeup remover, 200ml
Nekako sam podeljenog mišljenja sa ovim losionom. Avon kaže da skida čak i vodootpornu šminku, ali zbog ove dve faze gde on ima i ulje i tonik, tj. zbog tonika, mene peku oči. :(
Onda ne sviđa mi se ovaj uljani deo, ali opet nekako baš fino omekša kožu. Zbog toga što me peku oči, a i blagog mirisa, koristim ga za skidanje šminke sa lica, i ponekad senke, ali pazim da mi ne uđe u oko. Za maskaru ne može da posluži, ubi me ovaj tonik, a odmah se mućka, pa je nezgodno bez tonika staiti ga na vatu. Ovo je jedan od retkih proizvoda koje ne verujem da ću kupovati, možda jedino za skidanje pudera, ako baš bude na nekoj akciji.
U C3 cena je 499din.







To bi bilo to, ostalo je da Vam pokažem šta još imam na zalihama :D 



Dodatne zalihe:

Clearskin, blackhead claring, losion za čišćenje lica
Anew, Aqua youth sredstvo za čišćenje lica, 20+
Planet spa, crni kavijer, luksuzna krema za predeo oko očiju


Već koristila:

Planet spa, krema za lice sa šea puterom i đumbirom
Divna kolekcija! Samo ovo je piling za lice, ne znam zašto Avon uporno govori da je to "bogata krema za lice"
Na internet ponudi je 149din!!! Zopvu je: Blissfully Nourishing bogata krema za lice sa đumbirom

Prvi put probam:

Planet spa, maska za lice sa goji bobicama -
 čula sam samo pohvale za nju
Avon care, krema za lice sa vitaminom E
takođe, vrlo hvaljen proizvod, fino omekšava lice, veliko je pakovanje, 100ml, jedva čema da probam
Planet spa, crni kavijer, noćna krema za lice
Ima fine sjajne čestice,  a sviđaju mi se ostali proizvodi iz ove kolekcije, tako da verujem da je i ov anoćna krema za lice pun pogodak.:)



Da li ste Vi nešto probale od ovih proizvoda i koji su Vam utisci?
Šta ste još probale od Avon proizvoda za lice?
Šta bi ste nam preporučili, a šta Vam se ne dopada?

Do narednog posta, uživajte u ovom danu(14.02), u ljubavi, sreći i vinu :)





10 коментара:

  1. Trenutno mi je omiljeni tonik Clear Skin protivu mitesera ( mitisera, kako god...:D),sjajan je. Mislim da cu pricati vise o njemu u favoritima sto sad budem pisala. Mislim sad,pocetkom marta.. :D Obozavam ga! Imam kremu okoloocnu istu kao ti, sa ekstraktom crnog kavijara, a nisam je jos probala, stoji mi u zalihama... :D I imam Avon Care kremu koju koristim samo leti! Odlicna je...ne mogu se setiti sa cim je ( zuta nalepnica ), mrzi me da ustajem. :D
    Odlican post!!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa da, to je dodatak ovoj kolekciji koju sam predstavila, jos samo tonik. Odlican za mitisere. :)
      To je kremica sa maticnim mlecom, ona ti je bolja za zimu. :D
      hvala. I hvala na komentaru! :)

      Избриши
  2. Koristila sam navedene proizvode sa salicilnom kiselinom,tonik,gel i masku i ne bih nikome preporucila. Napravilo mi je haos na licu,blago receno.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U kom smislu haos? Kakvu kozu imate? Baš ovu plavu kolkekciju, ili mozda onu zelenu?
      Svi hvale ove proizvode, prvi put cujem ovo. Mozda ste alergicni na neki sastojak. :(

      Избриши
  3. Koristim ovaj narandzasti tonik i jako mi je zao sto ga vise nema u katalogu, zbog toga redovno pratim neto ponude i pravim zalihe ;) Krema za predeo oko ociju mi se jako dopada, koristim ovu sa kavijarom i onu sa narom iz Avon Naturals kolekcije, mislim da i nje vise nema u ponudi :D A onu malu maskicu za mitisere obozavam i odusevljava me sto stvarno deluje i sto ih stvarno uklanja :) Preporucujem i tretman sa salicilnom kiselinom iz clearskin kolekcije u velikom pakovanju koji je isti kao onaj u malom, sto se stavi na bubuljicu i napravi kesicu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zao mi je sto se desi da tako nema nekih proizvoda, a bas se vezem za njih. :D :(
      Nisam probala taj Clearskin tretman, jer nemam problem sa bubuljicama, ali nadam se da ce neka od citateljki prihvatiti Vašu preporuku. :)
      Hvala na komentaru :)

      Избриши
  4. Draga Ana,obzirom na to da imate 22 godine Planet spa kolekcija sa kavijarom nije za Vasu kozu.Ona sadrzi antiaging u svom sastavu sto Vama nije potrebno.Krema za lice iz iste kolekcije je nocna krema,dakle ne sme se nanositi preko dana.Pozdrav,Marija.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Marija,
      Gel krema za predeo oko očiju služi za smanjivanje nandutosti, umiruje kožu oko očiju i donekle smanjuje fine linije. A fine linije imamo svi. Znači, nije gel namenjen isključivo staroj koži.
      Što se kremice tiče, znam da je noćna. I ona jeste namenjena starijoj koži, i ja jene koristim, samo sam rekla da je imama na lageru. Koristiće je verovatno moja mama.
      Maska za lice iz ove kolekcije je regerativna, pa ja mislim da ne bi trebalo mlađi da je koriste.
      Ampulice su mamine takođe.
      A masku za kosu preporučujem svima.
      Pozdrav i hvala na komentaru

      Избриши
  5. Da li maska sa silicilnom kiselinom pecka nakon nanosenja. Mene je toliko peckala da sam je morala isprati sa lica ?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja imam normalnu kožu, pa ovu masku samo stavljam na nos i bradu, gde mi se nekad pojavljuju mitiseri..
      Mene ne peče, ali znam da je malo jača, jer kada sam imala tonik, malo je štipao za oči..
      Verovatno ti je koža osetljiva, još ako stavljaš na celo lice....

      Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...