четвртак, 4. септембар 2014.

Avon Naturals kajisija i šea puter sprej i leave in tretman

Ova linija mi je uvek upadala u oči, jer sam na mnogo strana čula pohvalne komentare o njoj, posebno za negu kože leti.


U okviru Naturals kolekcije, nalazi se ova linija sa kajisijom i šea puterom, namenjena jačanju i obnovi kose. U okviru linije nalazi se još i 2u1 šampon, sa čijim sam učinkom zadovoljna.




**Sprej za kosu**

Ovaj sprej nalazi se u plastičnom pakovanju, napravljenom od čvrste plastike u koji staje 150ml proizvoda. Prskalica je sasvim dobra i uglavnom radi iz prve, mada kako se proizvod troši, možda će malo zapinjati, ali ništa strašno. Preko pumpice nalazi se i plastični zaštitni poklopac. Rok trajanja je 3 godina od datuma proizvodnje odnosno 12 meseci od otvaranja.


Proizvod je prvenstveno namenjen raščešljavanju kose, i kao takav, odlično radi svoj posao. Imam problem da mi se kosa nakon pranja lako mrsi, a posebno leti, tako da mi je ovakva vrsta proizvoda vrlo potrebna. Ono što mi se veoma dopada je ti što nakon prskanja kosa ne bude otežana, ili da se oseća proizvod, kao kod nekih leave in tretmana, već bude lepršava i mekša. Efekat raščešljavanja je trenutan, a rekla bih i da se kosa manje mrsi do sledećeg pranja. Ja ga koristim uvek posle pranja kose, na kosi prosušenoj peškirom, nikada ga nisam drugačije koristila.
Prskalica je namenjena i ojačavanju i obnavljanju kose, ali mislim da taj efekat nije toliko zastupljen kao raščešljavanje kose i taj meki, lepršavi osećaj.. Naravno, uz neke dodatne proizvode, ili npr. korišćenjem cele linije, sigurno se postiže efekat oporavljanja. Ali ponavljam, ovo je prskalica, prvenstveno namenjena raščešljavanju i omekšavanju kose, a to radi više nego dobro. :)
Miris je u notama kajisije, uz dodatak nečeg slatkog, predpostavljam od šea putera.
Proizvod je lagan, ne skroz redak, ali dosta lagane teksture. Boja vuče malo na narandžasto, ali blago, više je providan, nego u boji. 


Cena je između 200 i 300 din, zavisno od akcije, a kako ova bočica dugo traje, mislim da je to sasvim povoljno. :)


Edit 22.12.2014.:
Koristim prvi put ovaj proizvod zimi, odnosno u hladnom periodu. Kosa je krenula da mi opada više nego inače i nisam znala šta ću sa njom. Predhodnu prskalicu za raščešljavanje sam potrošila, pa je na red došla ponovo ova. Opadanje se smanjilo! Bukvalno nakon par pranja i prskanja ovom prskalicom. Sigurna sam da je najveći doprinos u vraćanju kose u normalu imala ova prskalica, jer je sve ostalo bilo kao inače. 
Nekada nismo svesni da nam neki proizvod pomaže, sve dok ne prođe neko vreme da ga ne koristimo. Baš sam se iznenadila da je ovaj proizvod tako ojačao moju kosu jer mu je prvenstvena namena raščešljavanje. 
Sigurno ću ga i dalje koirstiti redovno.

**Leave-in tretaman**



Tretman se nalazi u pakovanju od meke plastike, pogodnom za istiskivanje proizvoda. Dobijete 125ml proizvoda što je sasvim dovoljno, jer se proizvod jako sporo troši. Poklopac je napravljen od čvrste plastike, ali mali problem je što se jako teško zatvara ukoliko postoji i mrvica proizvoda na rubu pakovanja. Pakovanje se neće otvarati kasnije, ni pri nošenju u torbi, to ne brinite. Rok trajanja je 3 godine.


Proizvod je namenjen obnavljanju i jačanju kose. Nanosila sam ga uglavnom na plaži, nakon izlaska iz vode, a nekad i nakon pranja kose, baš kao leave in tretman. Nakon nanošenja kosa je mekša, svilenkasta na dodir i mirisna. Više mi se dopada efekat na mokroj kosi na plaži, nego onaj nakon pranja. Inače nisam neki ljubitelj leave in tretmana, mislim da nekako otežavaju kosu. 
Miris je nešto intezivniji od mirisa spreja i ostaje na kosi vrlo dugo, što je plus za letnje dane.
Struktura je srednje gusta, gelasto kremasta, i ne treba vam puno proizvoda za jedno nanošenje. Ja sam koristila oko jednog zrna badema. Dok sam nosila tretman u torbi i izlagala ga suncu (ne direktnom, ali toplota je bila tu), čini mi se da se malo razvodnji, postaje ređi, pa je još praktičniji za nanošenje. Posle toga se stara struktura vraća.
Na slikama ispod možete videti kako proizvod izgleda pri istiskivanju i kada se malo razmaže:



Proizvoda trenutno nema u katalog, ali sećam se da je najveća cena bila oko 350din. Ja sam ga uzela u neto ponudi za 150din.



Da li ste vi isprobale ove proizvode?
Kako ste inače zadovoljne Naturals kolekcijom za kosu?

Hvala!

2 коментара:

  1. Obožavam ovaj sprej za kosu,super mi je za raščešljavanje :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da ti odgovora. Vidiš da sam mu ja sad našla i drugu namernu, skroz mi je ojačao kosu. :)

      Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...