четвртак, 16. октобар 2014.

Alverde tonirana dnevna krema**

Kao što sam obećala, jer ste najviše želeli recenziju ovog proizvoda, stiže novi post.
Ovu kremicu sam dobila u dm nagradnoj igri, Najbolji Alverde bloger. Stigao je paket Alverde proizvoda u kojem je bila ova kremica. Kutiju sam bacila, pa vam ne mogu napisati listu sastojka, niti slikati kutiju.
Ovo je prvi proizvod koji nije Avon, a da sam rešila da pišem o njemu na blogu. Razlog je to što mi se ova kremica veoma dopala, i mislim da je vredna moje pažnje.

Alverde je prirodna sertifikovana kozmetika, proizvod je pogodan i za vegane, i za vegetarijance. Bez sintetičkih mirisa, boja i konzervansa i bez sastojaka na bazi mineralnih ulja. Proizvod je dermatološki testiran. 

Proizvođač kaže:  
"Tonirana dnevna krema sa nevenom i ćilibarom, za sve tipove kože. Kombinacija ćilibara, ekstrakta nevena iz kontrolisanog biološkog uzgoja i biljnog glicerina neguju kožu dajući joj svež, prirodno toniran ten. Negujuća formula hidrira kožu, a mineralni pigmenti izjednačavaju nejednakosti i problematična mesta na koži."
Način upotrebe: Ravnomerno naneti na očišćenu kožu dok je kod posebno suve kože potrebno prvo staviti odgovarajuću dnevnu kremu pa tek onda toniranu."

Pakovanje je od 50ml, napravljeno od meke plastike, praktično za istiskavanje. Ima plastičan čep koji je vrlo kvalitetno izrađen i lak za upotrebnu.
Ova krema dolazi u jednoj nijansi, koja se lako stapa sa tenom, pa je pogodna za različite nijanse tena. Ja sam počela da je koristim sada na jesen, gde je moj ten u nekoj normalnoj beloj boji, i super mi odgovara. Ne znam da li bi mi odgovarala i kada pocrnim.



 Krema je srednje gustine, vrlo je kompaktna, lako se razmazuje i stapa sa tenom. U prvom trenutku kada je nansete, kao ja na slici na ruku deluje kao da ne odgovara tenu, ali lako se stapa i nanosi. Nije potrebna neka ogromna količina, standardno. U kremi se, kao i kod većine Alverde proizvoda malo oseća alkohol, ali ja sam se navikla. Inače je miris nekako biljni, karakterističan za ovu kompaniju. Meni lično taj alkohol u kremi prija, nekako mi osveži lice.


  Na slici iznad vidite da krema ne deluje kao da bi odgovarala mojoj koži, ali na slici ispod kada je razmazana jednostavno se odlično stopila. (nemam bazu ispod).


Ovu kremicu uvek koristim sa kremom ipsod, tako sam i navikla, a i moja koža ide od normalne ka suvoj. 
Nekada je nanosim prstima, nekada četkicom i super mi se pokazala u oba slučaja. Nemam problematično lice, mlada sam i sasvim mi odgovaraju tonirane kreme. Kod BB i CC kremi koje sam probala uvek je dolazilo do pojavljivanja bubuljica, a kod toniranih krema nije tako. S tim što sam pre ove uglavnom koristila tonirane kremice koje je su laganije i nije im prekrivenost bila na zavidnom nivou.
Kod ove je prekrivenost odlična, vrlo sam se iznenadila. Ova tonirana krema čini moje lice ujednačenim, lepšim i ten je nekako osvežen i blistav. Nekada koristim i prajmer, pa je ova kremica tada još bolja. Svakako bih pohvalila postojanost jer koliko god da sam je nosila jednako traje, i produži trajanje mog rumenila i highlighter-a. Vrlo je lagana, ne oseća se na licu, što je još jedna od  stvari koja mi odgovara. 
Moju koža nakon nanošenja je primetno mekša. Što se tiče zamašćivanja i sjaja (čitala sam na nekim blogovima da devojke imaju problem sa tim), ova krema uopšte ne zamašćuje moje lice, niti je ono sjajno. Samim tim što sam rekla da se ne pojavljuju bubuljice, znači da ova krema nija masna, i smatram da ne bi zamastila dodatno ni masnu/mešovitu kožu, ali naravno, sve zavisi od osobe do osobe, tako da je prvo isprobajte, ako spadate u tu grupu. Osobama sa normalnom kožom će sigurno odgovarati.
Nega koju pruža ova tonirana krema je sasvim dobra. Odlično hidrira i čini kožu mekom, smatram da je to zbog prirodnih sastojaka. 

Sumirano, ova tonirana krema ima odličan kvalitetn, postojana je, ima super prekrivenost za toniranu kremu, ulepšava ten, odlična je za dnevne svakodnevne varijante, dobra za normalnu kožu, napravljena je od prirodnih sastojaka, dugo traje pakovanje, a cena je pristupačna (409din puna cena, ali možete je često naći na akciji). Sve u svemu, ova krema apsolutno ima sve što jedna tonirana krema treba da ima.


Sigurno bih nabavila ovu kremicu opet, jer bolju toniranu kremu, koje inače volim, nisam probala.
Uskoro vam pripremam i post o Alverde bazi za senke. Pratite me. :)

Da li ste vi isprobale ovu toniranu kremu i kako vam odgovara?
Hvala na pažnji! :)

5 коментара:

  1. Probala sam,dobila sam je u okviru blogoprojekta sa Good morning, gorgeous i Šmizletinom. Meni se kremica dopala onako solidno,fino mi se razmazuje,ne ostavlja tragove ali mi je prekrivenost loša,pa mi npr. služi kao podloga za neki puder ako negde idem,pošto se puderišem samo za neke prilike :) Ovako mi je ok kad me ne drmaju ludi hormoni pa nemam šta prekrivati ,sviđa mi se što mi nije teška na licu :).

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni sasvim odgovara, jer kao što rekoh moja kožća je skroz normalna i nemam problema ni sa bubuljicama, ni sa flekicama i sl.
      Baš me iznenađuje da ti ne odgovara prekrivenost jer kod mene sjajno radi posao, za jednu toniranu kremu. Baš izjednači i ulepša ten. :)
      ALi dobro, svakom odgovara nešto drugo..važno je da isprobamo sve, pa da nadjemo najbolje za sebe :)
      Hvala na komentaru. :)

      Избриши
    2. To je ono što ja uvek napominjem da nema šanse da nam jedan proizvod na svetu svima isto paše :). Meni je super kad mi je koža normalna isto :). A kad poludi kuku meni :).

      Избриши
  2. Iako primamljivo zvuči, preskočiću kupovinu jer za sada imam dovoljno pudera u kolekciji za naredni peroid (i bb krema :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Razumem. kad se nagomilaju proizvodi, ne probaju se neki koji dobro deluju. Ja zato ne gomilam šminku i pažljivo biram. Verovatno ovu toniranu kremu ne bih uzimala da nisam dobila, a ispostavila se da je odlična. :)

      Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...