уторак, 01. децембар 2015.

Isporuka i plaćanje Avon proizvoda*

Dobrodošli.
Kao što znate već pokrenula sam novu rubriku na blogu Avon poslovanje. 
Danas pričamo o isporuci proizvoda.
Moj prvi post na temu zarade Avon dami naišao je na veliki odaziv, dosta vas komentariše, šeruje, a ima i puno pregleda. Baš mi je drago zbog toga, da mogu da pomognem. Ako ste porpustili taj post klik ovde.


Od kada Avon poručite, isporuka je za 3 dana.  
Znači, ako poručite u ponedeljak, isporuka je u četvrtak
Ako poručite u utorak, isporuka je u petak.
 Ako poručite u sredu isporuka je u subotu.
 Ako poručite u četvrtak isporuka je u ponedeljak
Ako poručite od petka do nedelje isporuka je u sredu.
Ukoliko je neki praznik u Srbiji ili Mađarskoj (gde se nalazi magacin), isporuka je drugačije raspoređenja, o čemu ste uvek blagovremeno obavešteni.Isporuka može biti na kućnu adresu, na poštu ili OMW benzisku stanicu. Isporuku vrši City Expres.

Ukoliko je isporuka na kućnu adresu tu isporuku plaćate, i beleži vam se kao stavka na fakturi (znači ne plaćate isporuku kuriru, već uplatnicom u roku od 15 dana na račun Avona).
I ovde postoje dve varijante, da vam paket bude isporučen u toku celog dana (9 do 21h), što se plaća 130din. Ili da vremenski odredite da li će vaš paket stići prepodne (9 do 13h) ili popodne (17 do 21h), što se plaća 240din. Moj savet je da većinom birate ovu jeftiniju celodnevnu varijantu, osim ako ne želite da vam paket baš stigne u specifično vreme.
Paket ne morate primiti lično, može ga neko primiti i za vas, kao kad vam stiže inače bilo kakav paket.
Naravno, ukoliko vas ne nađu kod kuće, pokušaće isporuku i sledećeg dana, kao i dva dana posle.

Druga varijanta je da vam paket stigne na poštu, što je besplatno. Nisu sve pošte u opticaju, jer postoji puno manjih pošti, a spisak možete naći na Avon sajtu. Kada je ovakva isporuka u pitanju, paket možete podići vi lićno, i za to vam treba vaša važeća lična karta (ili pasoš), ili može neko drugi podići paket za vas uz popunjen formular za ovlašćenje i njegovu/njenu ličnu kartu ili pasoš.
Jedna napomena ovde je da vas niko iz pošte neće zvati da vam kaže da je primljen paket niti će vam bilo kakva potvrda o tome stići na kućnu adresu. Nego vi taj dan kada je isporuka odete u izabranu poštu i podižete paket. Bilo je slučajeva, da neke moje avon dame, koje su iz manjih mesta, ujutru zovu iz pošte kako bi im javili da ih paket čeka. Mene lično nikada nisu zvali. Paket tako možete podići u roku od 7 radnih dana.

I za kraj, OMW benziske stanice, što je dosta slično sa poštom. Isporuka je besplatna i takođe Vas niko neće kontaktirati.  Ipak, na ovim lokacijam morate lično da podignete paket, u roku od 7 radnih dana sa važećom ličnom kartom (ili pasošem). Super stvar je što većina ovih stanica radi 00 - 24 tako da bi trebalo da možete da podignete pakete bilo kada. U meni najbližoj stanici su rekli da šef smene ima odobrenje da izdaje ove pakete jedino, tako da je važno da šef bude tu(nekada malo morate da sačekate).

Nadam se da je i ovaj post pomogao. Ako imate bilo kakva pitanja, pišite mi.

Hvala na čitanju. :)

6 коментара:

 1. ja sam narucila pre 10 dana i jos nije stigla porudzbina

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Da li ste Avon dama? Ili niste dobro porucili, ili je paket u posti, a niste otisli po njega?

   Избриши
 2. Da li se sveki put popunjava formular kada nekoga ovlascujete da podize robu umesto vas ili se isti formular moze koristiti vise puta?

  ОдговориИзбриши
 3. Sta se desava kada neko ko naruci proizvode ne plati na vreme da li cu imati problema i sta da radim?

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Ukoliko se kasni par dana nije problem. Ukoliko se kasni neko vreme ne moze da se porucuje dok se ne uplati i bice naplacena taksa 575din. Posle nekog vremena se nslog blokira.

   To je ako ti kao avon dama ne platis. Ako tebi neka musterija nije platila, ako na to mislis plati bar taj veci deo ili daj od svog novca ili trazi da ti osoba vrati proizvode kako bi ih ti preprodala ili vratila.

   Ako si ti lider pa tvoja avon dama kasni, nema frke osim kad juris bonus pa imas onih 7%.

   Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...