уторак, 28. јануар 2014.

Avon make up proizvodi koje koristim trenutno

Dragi moji,
Rešila sam da napišem jedan post o Make up proizvodima iz Avon kolekcije koje koristim trenutno.
Reći ću nešto ukratko o njima, ništa detaljno, ovo je čisto pregled proizvoda koja koristim.
Napravila sam i neke fotke, izvinjavam se ako je kvalitet slabiji, tek sam krenula sa tim fotkanjem, nisam baš uvežbana. :)
Moj plan je da ispod svake kategorije proizvoda dam i određeni savet, a to će biti praksa i na svim sledećim proizvodima. Negde će savet izostati, a negde će ih biti više, zavisno od inspiracije.
Pa da počnemo:

1. Karmini
Najneophodniji make up proizvod po meni. :D
Ne volim da nagomilavam previse nijansi, kao ni previse kozmetike i pored ovih Avon ruževa imam samo jos 2 roze nijanse ruževa.
Trenutno mi treba i neka Peach nijansa, i mislim da cu se odluciti za Avon Ultra Color Aboslute. Ono što nikada ne bih kupila je crveni ruž za usne, ne dopada mi se.
Ranije sam stalno koristila sjajeve, sad sam nekako više okrenuta karmina pa ću vam sada prikazati koje Avon karmine koristim:

Roze nijanse:



 Ultra colour Briliance, nijansa Radient Peony
Dopada mi se ova ruž jer je kremast, postojan, ima te fine slokice u sebi, nekako kao da imam sjaj za usta,  a nije lepljivo. :D Ima prijatan miris, lepo pakovanje, zanimljiv dizajn (vidite ove sarice, linijice). Pakovanje izgleda baš otmeno.
Nažalost trenutno ga nema u katalogu. :( Ali očekujemo ga! :)
Maide in Poland.


 Dugotrajni ruž za usne, nijansa Rose Cream
Ovo je samo drugačije pakovanje lasting ruža za usne, e sad problem je samo što ove nijanse trenutno nema u katalogu :( Ali rekla bi da je Pink Peach nijansa najsličnija. Cena 399din. 3,6g
Ovaj ruž je stvarno baš dugotrajan, može se reći da je malo suvlji, tj. nije hidrantan, pa je potrebno da nanesete balzam ispod ruža, a ja ga uglavnom koristim sa nekim sjajem za usta preko. Više mi se sviđa aktuelno pakovanje, jer je ovo što ja imam malo nepraktično. :)
Made in Poland


 Ultra Color, pa sad ne znam koja kolekcija, jer ovog ruža više nema, mislim da je to pretača Absolute ruževa, jer ima slične karakteristike, Nijansa je Rose
Ovaj ruže je kremast, postojan, divno miriše, neguje usne, ima spf 15. Mislim da mi je to omiljeni Avon ruž!
Made in Germany


Super Shock ruž, nijansa Instant Mocha
 Opet ni traga ni glasa od ove kolekcije super shock ruževa :D Izgleda sam ja obezbedila zalihe na vreme. Ovaj ruž je  fino kremast, intezivne boje, totalna prekrivenost, i zato ga najviše volim. Kada želim da naglasim usne, njega koristim.
Made in Germany


 Ultra Color Rich ruž, nijansa Pout
Nema opet. :( Ali iskljucivo mislim da je to zbog predstavljanja UC Absolute ruževa, ovi su im konkurencija. Pojaviće se sigurno uskoro. :) u C01 cena je bila 299din.
Želala sam pravi nude roze karmin i evo ga! Postojan, kremast, lepo pakovanje, fini miris, opravda ocekivanja cene UC kolekcije. :)
Made in Poland


 Braon/prirodne nijanse:


Shine Attract Lipstick nijansa  P503
Predstavlja ga glumica Reese Witherspoon, ovo je onako 2u1 ruž. Balzam+boja. Ovo je dosta tamna nijansa, i kada sam ga uzela nisam verovala da će tako biti intezivan s obzirom na balzam. Baš mi se dopada ta kombinacija. Samo stičem utisak da se Avon nije nešto proslavio sa ovim ruževima, bar ne u Srbiji. 
Nema ga trenutno, u predhodnom katalogu je bio 399din.
Made in Germany



 Dugotrajni ruž za usne, nijansa Capuccino
Opet je reč o starom pakovanju, opet smatram da je novo pakovanje praktičnije. Takođe je reč o suvljem gugotrajnom ružu, idealnom za korišćenje ispod sjaja za usne, onda nekako sve potraje duže
Cena 399din.
Made in Germany


Super Shock ruž, nijansa Latte
Naravno, ove kolekcije, kao što sam rekla više nema, ali bih naglasila da je ova nijansa dosta suvlja od one Instant Mocha koju samo gore pomenula. Ovaj ruž kao da pripada Lasting ruževima, još je krenuo nešto da se topi, vidite kako se nekako iskrivio. Sve ostalo prati kvalitet same kolekcije.
Made in Germany


 Sada mi je nešto na pamet palo, stičete li utsak da su ovi ruževi Made in Germany bolji, ima li to veze za mestom proizvodnje?
Savet:
Preporučujem korišćenje olovke za usne, ja nemam tu naviku, ali verujem da ona treba biti sastavni deo šminke. Takođe nemojte juriti za long lasting ruževima po svaku cenu, bolje ruž koji traje par sati a kremast je, nego onaj što traje ceo dan pa napravi grudvice. :)
Savet+: Nemojte preterivati sa nijansama, pazite na rok trajanja!


2.Sjajevi za usne

 Nemam ih puno, to što navodim od Avon kolekcije, to je to. Bolje da ih iksoristim lepo nego da se pokvare:D Volim da ih stavim preko karmina, ili eventualno ovako preko dana same, bitno mi je da fino mirišu i da nisu lepljivi
Potrebna mi je neka Peach nijansa, kao i karmina, ali ne odlučih se u prošlom katalogu koji ću. Volim kolekciju Plum Pout, pa mislim da će moj izbor pasti na njih.
Da počnemo:



Avon Luxe sjaj za zsne, nijansa  Aluturing Bronze
Pravi luksuz, pakovanje, miris, četkica, boja.. Ma, znate ono kad stavite nešto od kozmetike i odmah se osećate 5x lepše, e tako ja sa ovim sjajem za usne. :)
Cena 539 din, 4,5 ml. U setu sa Premier Luxe parfemom 1790din :)
Made in China

  

Ultra Glazewear sjaj za usne Sugar Cane
Ne vredi devojke, ovog sjaja nikada nije bilo u našem katalogu, iz Britanskog je, mi Avon dame smo ga dobile jednom prilikom odavno, a ja sam ga skoro otvorila. U svakom slučaju pregršt nijansi je u katalogu, cena  299din.
Made in England



Ultra Glazewear sjaj za usne, njansa Pink Watermelon
Nema mnogo šta da se kaže o ovim sjajevima, oni su najprodavaniji sjajevi u avonu, trenutno je drugo pakovanje aktuelno, ali četkica je ista.
Cena 299din
Made in Poland


Super Shock sjaj za usne, nijansa Ravishing Rose
Nema sjaj ua usne, ova kolekcija je opet nekako nepopularna u Avonu, cini mi se.
Ja sam stekla utisak da je ovaj sjaj šokantan kao i ostala Super Shock kolekcija Intezivna boja, postojanost, volumen usana, nema šimera, samo mi se čini da je ova četkica predebela, previše sjaja izlazi pri korišćenju.
Made in Poland

  

 Savet: Sjaj će duže trajati ako ispod njega stavite malo tečnog puder ili neki od long lasting karmina.


 3. Puder/korektor
Imam samo 22 godine, normalnu kožu i smatram da mi puder nije neophodan, uglavnom koristim toniranu kremu, ali za večernju šminku ili ponekad kada mislim da je to potrebno koristim puder. Nikako ne neki intezivan.
Nikad ne otvaram novi puder ako nisam potrošila stari. Nema poente korisiti više pudera u nekom periodu. Opet, pokvariće se!
Pored ovoga, imam toniranu kremu i  korektor 3u1(krem,braon i zeleni) koji nisu iz Avona.

Ideal Flawless kremasto puderasta podloga, nijansa Natural Beige
Uvek kod svakog pudera uzimam Natural Beige nijansu, eventualno jednu svetliju. :)
Ovo je novi puder, prvi put sam ga sinoc probala i cini mi se da fino prekriva, potpuno, lagan je, i hidrira kožu. Ne volim teške pudere tako da je ovo idealno.
24meseca nakon otvaranja može da se koristi.
Cena 809din za 10g
Made in China
Luxe puder u kamenu Fair Silk nijansa
 Čini mi se da je ova nijasa svetla suviše, a puder ide u dve nijanse. Meni je sad za zimu idealan, leti ga i onako ne koristim. Stavljam ga preko korektora da bih mu produžila dejstvo i stvarno je kvalitetan luksuzan proizvod sa divnim pakovanjem.
 24meseca nakon otvaranja može da se koristi.
Cena 999din za 10g
Made in China

 Avon Magix podloga za lice, nijansa Natural Beige
 Ovo je onako fin puder, hidrantan, potpuna prekrivenost, naravno nije težak što mi je najvaznije. Dugo sam ga koristila, imam ga za još jedno nanošenje, zato sam i uzela onda Ideal Flawless.
 24meseca nakon otvaranja može da se koristi.
Nema ga trenutno u katalog, ali bio je jedan od pristupačnijih. 30ml
Made in Poland



Color trend korektor Perfect and Hide, nijansa Light
 Postojan, prekirva sve nedostatke. Ja ga koristim kada imam podočnjake ili neku bubuljicu, a nikada ne bi ste verovali da je korektor iz ove kolekcije tako dobar. 
 24meseca nakon otvaranja može da se koristi.
Cena 259din za 3,6g. 
Made in Poland 

   

Savet: Prestanite da kupujete najtamnije nijanse pudera, retko kome pristaju!

4. Senke
Jako volim senke za oči, stalno smišljam nove načine šminkanja, i volim da nalazim nove paletice za šminkanje.
Naravno zbog toga što ne želim da mi se gomilaju proizvodi, trudim se da dok ne potrošim jednu senku ne uzimam drugu. Krejone, ajlajnere, baze, olovke za obrve nemam Avonove, a naravno pored ovoga imam još 2 senkice koje nisu Avonove.
Volim fine peskovite nijanse, koje lako uklapam i u dnevnu večernju šminku. Nikada ne koristim plave senke jer smatram da mi ne stoje. Najviše volim braon, rozkaste, sivkaste i zelenkaste tonove. :) Nisam neki pobornik ni ljubicaste senke. Nisam nikad koristila tečne senke, generalno ne sviđa mi se što je jedna boja u pitanju, onda šminkanje nije ono pravo. :)
Idemo:

 

True Colour četvorobojna senka, nijansa  Esmerald Cut 
Ovo mi je najnovija senka i baš sam oduševljena! Sviđa mi se što ima fine šljokice u sebi i kako se boje slažu. Naravno, ovo je najbolja Avonova senka, nema daljih komentara, i vrapci na grani znaju.
Cena 629din za 5g.
Made in China




 True Colour četvorobojna senka, nijansa Mocha Latte
Pakovanje promenjeno, sastojci isti. Samo bih naravno naglasila da mi uvek odu brže ove 2 svetlije nijanse, pa kada bi Avon pravio da njih ima u većoj kolicini bilo bi sjajno! Ovu najtamniju nijansu ponekad koristim i za obrve :)
Cena 629din za 5g.
Made in China




True Colour četvorobojna senka, nijansa Smokey Eyes
Nema nijanse više, mada mislim da je najsličnija Urban Skyline
Cena 629din za 5g.
Made in China
 True Colour četvorobojna senka, nijansa Pink Sands
Nema ni ove nijanse,  najsličnija joj je Stone Taupes. Najbolja senka za dan.
 Cena 629din za 5g.
Made in China



Onyx Lustre trio senka, nijansa Midnight Lustre
Žao mi je, ali ni ove senke više nema, nije fer! Da li nije bila aktuelna, ili je nešto drugo u pitanju, ja se iskreno nadam da će se pojaviti. Naravno najsvetlija nijansa je bila sedefasto roze, prva je otišla. :D
Made in China




Savet: Korisite bazu za senku, to je moja preporuka. :) I trudite se da najbavljate ovako paletice senki, mnogo je prakticnije.

5. Maskara
Oper moj dobri stari savet sa kojim sam vam verujem već dosadila: Dok ne potrošite jednu maskaru, ne kupujte drugu. :D Jedino ako imate jednu za volumen, jednu za dužinu pa ih istovremeno koristite. :)
Većina maskari kada se otvore traju 3 do 6 meseci, posle će krenuti da vas peckaju oči, krene iritacija, nema potrebe za time, lepo vi potrošite prvu maskaru pa krenite na drugu. :)
Ovako:

Infinitize maskara, nijansa Black Brown
Volim braon nijanse maskare, prirodnije su i lepše idu uz senke koje volim da koristim. Ova maskara je dobra, podiže trepavice lepo, što joj je glava vrlina, jer moje trepavice nekako idu na dole i treba nešto da ih podigne. :) Daje dobar volumen i super dužinu. Jedino se trepavice malo ukoče, tj stvrdnu previše. Ne pravi grudvice.
Trenutna cena 399din za 10ml.
3 meseca traje kada se otvori!
Made in Poland

Super Shock Max maskara, njansa Brown Black
Tek sam otvorila ovu Infinitize maskaru, Super Shock Max imam još možda za jedno mazanje, tako da Vam je predstavljam ovde. Nakon ovog posta idem da operem četkicu pa ću je koristit za neke serume, ili ću jednostavno kad mi bude potrebna Super Shock Max maskara ubaciti četkicu u trenutnu maskaru koju koristim. :)
Ova maskara je brend sama po sebi. pravi odlian šokantan volumen, razdvaja trepavice, ne pravi grudvice, pravi idealno dužinu, samo joj eto malo fali efekta podizanja trepavica. :)
Cena 459din za 10ml trenutno, limitirano izdanje
 6 meseci od kada se otvori traje!
Made in Poland

Savet: Sačuvajte četkicu maskare koja Vam odgovara, sve je u četkici!



6. Četkice
Obožavam četke za šminkanje i pored ovih Avonovih imam, još 2 za senke, jednu za korektor i jednu za puder. Planiram da uskoro nabavim još, baš iz nove Avon kolekcije.

Ovih četkica što ja imam trenutno nema, ali čini mi se da su bile 899din 3 četkice u torbici, ja sam ih dobila kao nagradu kao Avon dama.
Ove četkice su fine, mekane, dopada mi se što su pink boje. U setu dolazi jedna četkica za senku, jedna za korektor/karmin i jedna za rumenilo.
Evo:

Savet: Perite četkice redovno i trajaće Vam godinama!

 Pored ovoga imam još neku šminku koja nisam navela gore, a  nije Avonova: Rumenilo i  2 Shimera.
Ne voim da gomilam (opet ja), tako da dok se jedno ne potroši, nema drugog. :D
Trenutno samo imam jedno Avon rumenilo koje čeka da bude otvoreno, to je Ideal Luminious od 6g, 519din, nijansa Clasic Aura. Ništa drugo nemama "na lageru" od šminke!

Nadam se da Vam se ovaj post dopao, molila bih Vas da komentarišete ako ste nešto od ovoga isprobali, kao i da nam kažete šta Vi imate od šminke, i šta najviše volite.
Svaka sugestija, savet ili kritika su dobrodošli.
Ako nešto želite od ovoga da se nađe u recenziji, napomenite.


13 коментара:

  1. Za Instant Mocha ruž mogu samo da žalim što nemam bar jedan kao zalihu. A korektor colortrend me baš iznanadio jer sam mislila da i nije baš nešto, jer su ti proizvodi kao slabiji, a ono dobar korektor :D
    Infinitize maskara je po meni najbolja koju Avon ima. I Luxe je tu negdje.
    Ma joj, i ja baš volim Avon proizvode :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To je tako sa svima, šokiraju se da je Color Trend korektor dobar, a ja ga svima preporučujem :)
      Planiram da sledeća maskara koju ću isprobati bude Avon luxe, čula sam puno pozitivnih komentara za onu sa crnim pigmentima :)
      hvala na komentaru :)

      Избриши
  2. Baš si sve ovo lepo predstavila! Imamo slično mišljenje u vezi sa karminima - ne crveni, i ne dugotrajni. Iz Avona sam upravo najviše ruževe kupovala, najbolji su mi bili oni u crnom uskom pakovanju, koje je sad promenjeno (kako si i napisala).Jedino bih volela kad bi uradila post sa swatch-evima ovih karmina, jer se uvek dvoumim kad uzimam preko kataloga :) Pozdrav od Jelene!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno i na praćenju i na komentaru. :)
      Potrudiću se da to bude uskoro, kao što sam već rekla, nisam sigurna kako ću se snaći sa fotkama, posebno za tako nešto, ali praksa čini čuda! :)
      Pozdrav :)

      Избриши
  3. Kako su divni sjajevi!!! :o A kazi mi onako, po tebi, koji su najbolji sjajevi? Posto sam zelela da uzmem neki, ali su mi rekli da nisu ni za sta i da ih ne uzimam... :(
    Odlican post!!! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hvala ti draga!
      Sjajevi iz Avon Luxe kolekcije su, po meni, najbolje i najkvalitetnije što Avon nudi. :) Volim i kolekciju Plump pout su super, volim to pucketanje na usnama, za punocu, i imaju odlicnu cetkicu ali neko to ne voli.
      Najprodavaniji su Glazewear sjajevi, ali to su ono, najobičniji sjajevi, dobro, ali ne sad da sam nešto preterano oduševljena. :)
      Tako da preporučujem Luxe kolekciju, od trenutne ponude u katalogu. :)

      Избриши
    2. Hvala puno na informaciji!!! :)))

      Избриши
  4. Администратор блога је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  5. Obozavam Avon ruzeve, fenoomenalna recenzija :)

    ОдговориИзбриши
  6. Pre svega, dobrodosla! Jako uzivam citajuci tvoj blog! :)
    A sto se tice proizvoda iz ovog posta, Mocha Latte senke i Color Trend korektor su nesto bez cega ne mogu da zamislim svoju svakodnevnu sminku :)
    I za kraj, htela bih da te pozovem da bacis pogled na moj YouTube kanas posvecen iskljucivo Avon kozmetici

    https://www.youtube.com/channel/UCMOOJK8jNRdJQJWt3dQOZYg :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno Jano! :)
      Mocha Latte je mnogima nešto bez čega ne mogu da zamisle šminkanje. :D
      Jaoj pa ja tebe znam, već sam te pratila. Samo napred!

      Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...