четвртак, 12. фебруар 2015.

Balea tonik za lice sensitive za suvu i osetljivu kožu **

Zdravo svima. :)
Na fb stranici bloga sam objavila kao anketicu šta bi ste voleli da čitate u narednom periodu na mom blogu i ovaj post je imao najviše glasova.
Danas vam donosim priču o jednom Balea toniku za lice, namenjenom pre svega suvoj i osetljivoj koži.


Za početak, moja koža je normalna, ide ka suvoj. U predelu nosa i brade mi se pojavljuju mitiseri. Zimi i leti moja koža je osetljiva i može doći do crvenila. Imam 23 godine.

Koliko sam upućena, u ovoj kolekciji za osetljivu i suvu kožu postoje i kremica, gel za umivanje, maska i piling. Ako znate za još neki proizvod slobodno mi napišite u komentarima. Nisam isprobala ni jedan drugi iz ove kolekcije samo ovaj. 
Inače Balea proizvode veoma volim i kao što sam rekla oni su moje oktriće za 2014. godinu. Sigurno ću isprobati još proizvoda iz Balea linije.



Ovaj tonik nalazi se u plastičnom pakovanju. Napravljeno je od čvrste plastike. Poklopac je odličan, malo teže se otvara i zatvara što je super jer znate da je proizvod siguran u svom pakovanju. Pakovanje ima 200ml.

Proizvod sadrži u sebi cvetove badema, a što je jako važno ne sadrži alkohol. Koristi se standardno, nakon čišćenja lica tuferom se prelazi celo lice. Trebalo bi i ujutru i uveče, ili naravno po potrebi, kada vi mislite da vam treba tonik.



Kako nije želeo fotoaparat da uslika listu sastojaka, moraću da je napišem ovde:

* aqua, glycerin, polyglyceryl-4, caprate, decyl clucoside, prunus amygdalis dulcis flower extract, parfume, sodium benzonate, potassum sorbate, citric acid, arginine, sorbic acid, butylphrenyl methylpripinal, rosmarinic acid, alpha-isomethyl ionone *

Tonik je providan, a miris je izutetno blag, nekako nežan, cvetni. Miris ne ostaje dugo na koži oseća se samo pri toniranju lica.



Ja tonik ne koristim dva puta dnevno ni inače, a nekada se desi da dan prođe, a da ga nisam koristila. Naravno to ne znači da ne koristim često ovaj tonik, generalno mogu reći da ga koristim redovno. Razlog što ne koristim sva sredstva za negu lica svakog dana je taj što se naše lice prezasiti nekih proizvoda i može se dodatno oštetiti. Od brojnih kozmetičara, lekara i poznavaoca kozmetike dobila sam savet da je nakada bolje lice oprati vodom, obrisati čistim peškirom i nanetu hidrantnu kremu. Tako da je krema ono što nanosim svaki dan, bar dva puta dnevno, a ostalo koristim redovno, ali ne svakog dana.



Tonik je vrlo lagan, zato je i namenjen za suvu i osetljivu kožu lica. Odlično tonira lice i priprema ga za nanošenje kreme. Ne iritira kožu, čak je i umiruje. Kad god sam imala neko crvenilo, pređem lice sa malo tonika i osećam kako u nekako blistavije i stvarno umiruje. Prelazim ovim tonikom i preko kapaka, nisam imala problema ni sa tim, čak mi i prija. Super skida ostatke šminke i nakon ovog tonika sigurni ste da na vašem licu više nema prljavštine. Naravno na delu gde mi se pojavljuju mitiseri (nos i brada) neće dovoljno očistiti i tonirati taj deo, ali sa dobrim pilingom pre toga, meni bar vrlo prija. Posle agresivnijeg pilinga nije mi zamislivo da koristim tonik koji sadrži alkohol i koji će samo isuštiti moje lice. Ovakav tonik taman umiri iziritiranu kožu.
Po meni mogli bi da ga koriste i oni sa masnom i kombinovanom kožom, jer je i njihova koža vrlo često osetljiva. Po meni ovaj tonik je pre svega namenjen osetljivoj koži, a u nekom delu godine svi mi imamo osetljivo lice.



Cena ovog tonika je vrlo pristupačna, košta ispod 200 dinara, a trajaće vam sigurno par meseci, tako da preporučujem da ga isprobate. 


Da li ste probali ovaj tonik i kakvi su vaši utisci?

Hvala na čitanju! :)

28 коментара:

  1. Trenutno koristim piling za lice i to samo uvece. Zelela bi da kupim neki tonik ili masku iz Avona. Nikad nisam koristila tonik ranije. Da li on sluzi za skidanje sminke? Da li se spira ili se ostavi tako? Sta bi mi ti preporucila od tih proizvoda? Imam masnu kozu. Postovi su ti super. MissD

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ovaj tonik je Balein (dm marka) i služi za toniranje kože. Napisala sam da ostatke šminke očistim sa njim jer tako uvek radim nakon skidanja šminke. Jednostavno moram sa još nečim da očistim kožu da budem sigurno. :)
      Ne spira se, ostavi se tako...

      Što se Avona tiče, preporučila bih ti Solutions balanced tonik za masnu kožu, ili bilo koji drugi iz Solutions linija, ako ne voliš intezivne proizvode. U clearskin kolekciji postoje tonici za nepravilnosti, mitisere i bubuljice, ali možda su prejaki...
      Što se maski tiče Clearskin crna maska ze odlična za masnu kožu, a preporučila bih i neku od Planet Spa maski, zavisno šta ti treba, a možda je onda sa mineralima mrtvog mora najbolja za tebe.
      Hvala ti puno. :)

      Избриши
  2. ovo je prije par godina bio moj najdrazi tonik, sjecam se da sam ga sigurno potrosila jedno 3 bocice :) nakon njega sam presla na isprobavanje ostalih tonika, ali mi je ovaj balein uvijek bio i ostao odlican :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni je ovo prva bočica, ali sigurno ću kupovati i u narednom periodu jer mi baš prija. :)

      Избриши
  3. Mozes li da mi prosledis najnoviji katalog posto nije jos objavljen na sajtu avona? MissD

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Objavljen je: http://rep.avon.rs/PRSuite/eBrochure.page?index=1&cmpgnYrNr=201503
      A proizvode po kategorijama možeš videti i na www.avon.rs :)

      Избриши
  4. Moram probati, ovo mi je preko potrebno :) I drugarica mi ga je preporucila isto :) :*

    ОдговориИзбриши
  5. Nisam koristila ovaj tonik, trenutno koristim Biotenov roze za osetljivu i suvu kozu i bas mi prija, zajedno sa mlekom za skidanje sminke iz iste kolekcije. Povremeno koristim i avon clearskin plavi tonik protiv mitisera zajedno sa pilingom. Ovaj ce biti sledeci koji cu kupiti.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam probala ništa iz Biotena, a vidim da svih hvale, pa bih mogla nešto uskoro da probam. Super je ovaj tonik i toplo ga preporučujem. :)

      Избриши
    2. :) I ja tebi preporucujem ovaj Biotenov. :)

      Избриши
    3. Hvala ti, sigurno ću ga probati. :)

      Избриши
  6. Nisam koristila ovaj tonik, ali sam imala onaj plavi Balein i bio mi je dobar :) Nemam bas potrebu za tonikom pa ih vise i ne koristim :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislim da je plavi za normalnu kožu?
      Meni baš prija ovaj, jer je skroz lagan :)

      Избриши
    2. Jest za normalnu kozu i iz ove kolekcije, a iz starije linije koji sam ja imala :)

      Избриши
  7. Probala sam ovaj tonik. Imao je smesnu cenu od 160 dinara i dobar je. Ali meni su samo obrazi suvi, T zona malo masnija, pa nakon potrosnje ovog tonika, zelela sam da probam neki drugi.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Razumem, kao što sam i rekla skroz je lagan i nije za t zonu, ko ima problema...ali za osetljivu kožu je divan! :)

      Избриши
  8. LittleMissPharmacist13. фебруар 2015. 14:35

    Mislim da je negde trebalo da navedes cinjenicu da ovaj tonik peni, a ne bi trebalo! Tonik je sasvim ok (posebno za tu cenu) ali po mom misljenju mu je velika mana to sto peni.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kako mislis peni?
      moj ne peni. Osim ovih par mehurica kad ga mnogo muckam sto se pojavi, ali ta pena ne izlazi posle na tufer i odmah nestane. Bar kod mog.

      Избриши
    2. LittleMissPharmacist17. фебруар 2015. 00:02

      Dok ga nanosim tuferom na lice pojavljuje se pena. Takodje i na jednom zenskom forumu mnoge clanice sto su ga koristile su primetile isto sto i ja.

      Избриши
    3. Kako kod mene ne? :/ Možda su nešto popravili..ja sam moj uzela pre Nove Godine čini mi se..

      Избриши
    4. LittleMissPharmacist17. фебруар 2015. 01:07

      Ja svoj pre mesec dana... :/

      Избриши
  9. Bas prije par dana drugarica je kupila ovaj tonik, jer ima suhu i osjetljivu kozu i ajde da proba.. bilo joj je bolje da to nikad nije pomislila jer evo vec 3 dana hoda crvenog sprženog lica.. moj savjet je da ipak prije upotrebe testirate proizvod na jednom dijelu, jer ipak nemamo svi istu kožu.. dakle opreza nikad dosta :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Naravno, svi smo mi različiti i neki od nas su alergični na određene sastojke.
      Žao mi je što tvojoj prijateljici ne odgovara. :/

      Избриши
  10. Moje lice je isto kao tvoje od normalnog do suvog,cim dodje hladno vreme tacno na jagodicama se pojavi crvenilo i odlucila sam da probam ovaj tonik,do sad nisam koristila ni jedan i resim sad da probam zbog crvenila i ponekih bubiljca,da mi lice bude cistije, kupila sam ga juce probala i juce i danas , crvenilo se nije pojacalo,inace meni kad nesto ne odgovara lice mi bukne,videcu kako ce dalje biti, ne svidja mi se jedino to sto peni,kako stavim na vaticu i krenem da cistim lice jednostavno zapeni,a to mi nije jasno zasto,ostavim da se osusi,stavim kremu,ali onda lice krene celo da mi se sija,kao da koza nije uopste upila kremu,ne znam zbog cega to,pomislila sam da mozda ipak ovaj tonik nije za moju kozu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam ga skoro potrosila i kas je ostalo manje proizvoda krenuo je da peni i nekako mo i bas i ne odgovara.
      Tako je Vama verovatno. Tesko je naci pravi tonik za nas.

      Избриши
    2. Tako je,tesko je naci,bas sam se obradovala jer nema ni alkohola bas zbog toga da ne isusuje lice,al eto odgovara mi samo kada posle njega ne stavim kremu,jer kad je stavim koza ne upija,ja zapravo ne znam ni koji je moj tip koze,suva skroz nije,nos i brada mi se zimi perutaju uzasno,dok je leti normalno,obrazi nisu suvi samo se pojavi crvenilo,i kad kupujem kremu za lice ne znam koju da uzmem.Uvek imamo neki problem

      Избриши
    3. Mozda bi trebalo da se posavetujete sa kozmeticarkom ili da Vam u apoteci naprave proizvode za Vas. :)

      Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...