субота, 14. фебруар 2015.

Moje Aura četkice za šminkanje **

Pozdrav drage moje. :)
Na fb stranici bloga sam objavila anketu, i ova tema je nakon teme o Balea toniku imala najviše vaših glasova. Ja nemam sve četkice koje Aura ima u ponud, već samo dve, ali to me svakako ne sprečava da napišem svoje utiske o ovim četkicama koje imam.
Ja u svojoj koleikciji imam malu koso sečenu četkicu i duo brush četkicu za nanošenje senki.
Aura u svojoj ponudi ima još i ove četkice i četkice:
*Četku za nanošenje tečnog pudera
*Višenamensku četku za šminkanje
*Koso sečenu višenamensku četku
*Dvobojnu četku za puder
*Četku za nanošenje kozmetičkih prahova
*Četkicu za trepavice i obrve
*Četkicu za senke
*Četku na izvlačenje za praškaste proizvode
*Set četki

Više o četkama i četkicama za šminkanje koje Aura ima u ponudi pogledajte ovde
Inače Aura je naš domaći brend, što je još jedan od razloga što želim da isprobam što više njihovih proizvoda. Svima preporučujem da urade isto jer je odnos cene i kvaliteta odličan.

Aurine četke i četkice su upakovanje u plastičnu providnu futrolicu, koju sam ja naravno bacila. :)






Mala koso sečena višenamesnka četkica

Ova četkica napravljena je od veštačke dlake. Namenjena je za popunjavanje obrva, ajlajner, senke, a proizvođač kaže da se može koristiti i za korektor. Vlakna ove četkice su čvrsta, tako da je vrlo lako rukovati sa njom. Dopada mi se što je kosa, jer je to čini vrlo preciznom. Štapić četkice je drven, a pre dlačica ide metalni deo.

Najviše koristim ovu četkicu za iscrtavanje obrva i nanošenje senke ispod oka, kao i nanošenje crne senke umesto ajlajnera. Dugo sa m želela da koristim crnu senku umesto ajlajnera ili krejona, ali nisam imala odgovarajuću četkicu. Ova četkica mi savršeno odgovara za tu namenru jer je baš precizna. Vlakna su vrlo kvalitetna, par puta sam je prala od kada je imam (nemam je dugo, nekih par nedelja) i ni jedna dlačica nije ispala, niti imam problema sa pranjem i sušenjem. Čistila sam je i alkoholom i baš se lako čisti.

Mislim da je ovo četkica koju svako mora da ima, ne znam što je ja pre nisam nabavila. Cena je mislim preko 200din, nisam sigurna jer sam je dobila na poklon.




Duo četkica za nanošenje senke

Ova četkica je napravljena od prirodne dlake ponija, što ja nisam znala pri kupovini. Znam da su četkice od prirodne dlake dobre, ali nekako mi je zastrašujuće kad vidim da je to poteklo od ponija. Mnogo volim životinje, a nisam sigurna kakav je proces pravljenja ovakvih četkica. Moraću da se raspitam.
Ova četkica ima dve strane, i zato je i zovemo duo brush. Dlačice su gusto postavljenje i imaju neku kremkasto-braonkastu boju, a nekako i kao da nisu sve iste dužine. Mekane su na dodir i vidi se da je prirodna dlaka u pitanju. Štapić četkice je izrađen od drveta, a deo uz dlačice je napravljen od metala.


Širi deo koristim za nanošenje senki, a dobra je i za blendanje i postizanje smokey eyes efekta. Ovo nije četkica za blendanje, ali ako nemate drugu, sasvim je korektna. Imam je sigurno više od 6 meseci od tada je pri pranju ispalo par dlačica, baš iz ovog šireg dela, ali ne mislim da to utiče na kvalitet četkice, niti se ona ovako nešto uništila. Kao nova je. Čak i Aura slova su asplutno ista kao na novoj maloj četkici koju imam. Ova četkica je nešto kraća od drugih četkica za senke koje imama, i to me je u početku nerviralo, ali sada mi skroz odgovara i sa njom se šminkam svakodnevno.



Ovaj uži deo je sa svih strana isti i poznatiji je kao pencil brush. Super je za predeo ispod oka, ili jednostavno za ublažavanje linija. Naravno ako nam je potrebna preciznost ova četkica je mnogo preciznija, jer je manja. Popunjavala sam par puta i obrve sa njom, jer ja imam deblje obrve, pa ih češće samo malo dopunim, ne iscrtavam ih tako često. Ako ih i iscrtavam to je blaža varijanta, jer sve drugačije meni deluje mnogo veštački.



Cena ove četkice je čini mi se 270 dinara i svima bih je preporučila jer je vrlo praktična, a kvalitetna.

Da li ste probali Aura četkice i četke i kakvi su vaši utisci?


Hvala na čitanju. :)

9 коментара:

  1. Odličan post. Volela bih da probam ovu koso sečenu namenjenu za ajlajner, senke, korektor... :)

    Novi post na blogu:
    girlyworld07.blogspot.com
    - Danijela

    ОдговориИзбриши
  2. Koristim obe cetkice i veoma sam zadovoljna sa nima. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Imam obe vec dugo i prezadovoljna sam :)

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман24. јун 2015. 16:23

    da li neko zna koliko kosta ovaj set cetki za sminkanje, ili bar cijene pojedinacno, bila bih veoma zahvalna ukoliko bi mi neko odgovorio? :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Svaka se prodaje pojedinačno, zavisi od mesta, od 200 do 250 din u Lillyju. Najboljr da pitate njih u dm i u lilly koliko su, a mislim da su najjeftinije u manjim parfimerijama, posebno u manjim mestima. :)

      Избриши
    2. Анониман26. јун 2015. 01:00

      ja sam iz Cg, nemamo ni DM ni Lilly :/ ali hvala ti puno, svakako :*

      Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...