петак, 6. фебруар 2015.

Tag: Me time***

Dragi moji,
Danas vam donosim još jedan tag, ovoga puta tag o "Vremenu za sebe". Mnoge blogerke i youtuberke su ga uradila, a ja iskreno volim da čitam ovakve tagove, pa sada uživam da vam napišem i šta ja radim u vremenu za sebe. Mene je tagovala draga Sara sa bloga Glamgerouss i to još polovinom Januara, ali ja nikako da napišem post. Sari se ovom prilikom izvinjavam, i nadam se da će joj se moj post dopasti, kao što se meni dopao njen. Njen post možete pročitati ovde.
Meni je ovaj tag super, jer na taj način možete saznati neke stvari o nama blogerkama i nekako nam se približiti.



1. Šta gledaš/čitaš u vremenu za sebe?


Volim da gledam filmove, više nego serije. Ne mora to da bude nov hit, već pre gledam neke starije filmove koje sam propustila, ili na tvu šta se trenutno prikazuje. U vremenu za sebe najviše volim istorijske filmove, koji beleže neku drugu epohu, kao i drame. Mogu naravno sve da gledam, komedije, ljubavne, trilere..zavisi kakav mi je dan. Jedino što već dugo ne gledam su horori i akcioni filmovi sa previše nasilja. Serije nikada ne gledam online, a trenutno ne pratim ni jednu. Naravno, uvek volim da pogledam, kada naletim, Prijatelje, Dva i po muškarca, Istražitelje, Simpsonove....
 E da, da ne zaboravim, Poaro mi je slaba tačka, gledam i one kraće epizode, i one duple, kao filmove. Stalno, i više puta. Nikad mi nije dosta. :)

Obožavam da čitam. Nekada pomislim kako nema dovoljno vremena da pročitam sve što želim. :D Kao mlađa sam čitala mnogo više, a sada najviše čitam leti. Jedino kada ne čitam je ispitni rok, da ne bih dodatno zamarala oči, osim ako ne naletim na neku dobru knjigu, koji baš moram da pročitam ovog trenutka. :D Imam gomilu knjiga kod kuće koje još uvek nisam pročitala, a najviše volim da čitam istorijske knjige, drame i trilere. Bestselere najmanje preferiram, tj. volim ja da pročitam tako neku knjigu, ali nekako ne volim da je čuvam kod kuće. Takve knjige pozajmljujem, jer su one po meni lako štivo, i ne verujem da bih se vratila da je čitam, tako da mi generalno samo zauzuma mesto na polici.

Evo mali deo jedne od mojih polica



2. Šta nosiš u vremenu za sebe?
Ako je veče, onda je to pidžama, ako je dan onda je to nešto što inače nosim, helanke/trenerka i duks ili majica, zavisno kakvo je vreme. Leti su to naravno šorcevi, majičice, haljine... Imam bademantil, ali nikad ne znam gde bih ga držala, tako da se on nalazi u ćošku nekog ormana i ne koristim ga. A volela bih, stvarno. :P Kad je zima volim da nosim i patofne, imam one kao duboke čizmice. 


3. Koji su tvoji "me time" proizvodi?
 
 
U vremeni za sebe obično se posvetim stopalima, kosi, licu... Zavisi kako sam raspoložena tog dana. Retko kad odjednom sve negujem, više sam za pojedinačne tretmane. Eventualno nekad stavim masku za kosu, pa radim pedikir, ili stavim i masku za lice. Ali to je onda kad baš hoću da se opustim i kad imam vremena. Kada nemam vremena, lakše mi je da odradim jedan tretman za sebe, nego da ne uradim ništa. Nažalost, nemam kadu, već tuš kabinu. U starom stanu sam je imala i tek kada sam se preselila shvatila sam kako je dobro imati kadu!
 
 
Izdvojila sam neke Avon "Me time" stvarčice, to su: Foot Works kupka za stopala sa morskom solju, Planet Spa chinese ginseng tuferi za predeo oko očiju, Foot Works maska za stopala lavanda, Planet Spa tretman za vrat i bistu sa kolumbijskom kafom, Planet Spa maska za stopala i ruke. 
Svi ovi proizvodi su odlični i obožavam da ih koristim. Ako želite recenziju nekog od ovih, pišite u komentarima.

4. Trenutno najdraži lak za nokte


Ovo pitanje nekako ne ide uz tag, ali ajde. Moj omiljeni lak trenutno je Avon Stardust Crystalized Pink.






5. Šta jedeš/piješ u vremenu za sebe?


Nisam sigurna da tada uopšte jedem, a ako jedem to su neki keksići ili možda neka pita, kolač. Slatkiši uglavnom. :D
Volim da pijem čajeve, svih vrsta i ukusa. Uz to, potšto inače ne pijem nes kafu, već sam tursku i espresso, u vremeni za sebe, kad se opuštam, smutim nes ili čak pijem kapućino iz kesice, to mi dođe kao neki slatkiš. Volim i Nesquik i toplu čokoladu.


6. Trenutno najdraža sveća?


Ja obožavam sveće! Stalno koristim one dugotrajne. One koje nisu dugotrajne, a lepe su, čuvam, jer mi je žao da ih koristim. Jedna od njih je i ova prelepa sveća, koju imam nekih 4 godine. Dobila sam je poklon, a kupljena je u Ušću, na jednom kao štandu su se prodavale sveće raznih oblika i veličina, koje su vrlo kvalitetne. Nisam sigurna da i dalje postoji taj štand. Ova moja ima zrna kafe u sebi, a miriše nekako na belu kafu. :)
Imam i takvu u manjoj verziji sa istim mirisom, i još jednu tu manju sa mirisom cimeta i parčićima cimeta u sebi. Ni njih nisam nikad palila. :D

 

7. Da li imaš "vreme za sebe" izvan kuće?


Mislim da imam. Najviše kada je toplije vreme. Volim da budem u prirodi, pa takvo vreme koristim za sebe. Lepe mirne bašte kafića u gradu su mi takođe omiljene. Ako imaju dobru kafu, sigurno ću ih posetiti u vremenu za sebe. Ne volim jedino da pijem sama kafu, niti da sedim sama u kafiću, pa tako vreme za sebe van kuće provodim sa mojim dragim. Mi smo navikli nekad tako da samo sedimo, pijuckamo piće i čita svako svoje štivo, to me baš opušta. Tokom leta toga ima najviše.


8. Da li bi ikada išla gledati film sama?


Obožavam biosko i idem stalno, ali nisam nikada išla da gledam film sama. Nije da ne bih, nego nekako nisam nikad razmišljala o tome da idem sama u bioskop.

9. Najdraži online shop?


Ne znam odakle ovo pitanje tu, kupujem vrlo retko online, pa nemam ni omiljeno mesto za kupovinu.

10. Želiš li nešto dodati? Šta još radiš tokom "vremena za sebe"?


 Dodala bih da stvarno volim da uživam, kako sama, tako i sa drugim ljudima. Mislim da jedino onaj ko kvalitetno odmara može i kvalitetno da radi. 



Pozivam sve blogokoleginice koje nisu radile ovaj tag da nam se pridruže, biće zanimljivo čitati. :)



Kako vi provodite vreme za sebe?

Hvala na pažnji! 

8 коментара:

  1. Ma draga, kakvo bre izvinjenje, bitno je da si uradila i baš sam uživala čitajući <3

    ОдговориИзбриши
  2. Ja takodje volim gledati filmove, bas uzivam u tome :) ovaj lak je prelijep, a Planet spa proizvodi odlicni i ja ih puno koristim.

    ОдговориИзбриши
  3. Ovaj post potiče na uživanciju. :) Imamo zajednički omiljeni lak, stvarno je poseban.

    ОдговориИзбриши
  4. Odlican post. Svidja mi se izgled ove svece. :)


    girlyworld07@blogspot.com
    - Danijela

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...