понедељак, 22. децембар 2014.

Freška Gora balzam za usne čokolada

Ćao svima :)
Freška gora balzami za usne su postali vrlo popularni među blogosferom, pa evo i mene sa postom o jednom od njih. Ranije sam probala i balzam od nane i narandže, i vro su pozitivni utisci. Sledeći koji ću poručiti je nana sigurno.

Freška gora je preduzeće iz Novog Sada koje se bavi izradom prirodne kozmetike. U njihovom asortimanu se nalaze sapuni, balzami, melemi, dezodoransi, zubne paste...
Klikom ovde možete pogledati njihovu online prodavnicu i kupovati tako. Besplatna dostava je omogućena za porudžbinu preko 500din, što je sjajna ponuda koju sam i ja iskoristila.
Na njihovom sajtu klik možete videti na kojim mestima u vašem gradu postoje njihovi proizvodi, a često su učesnici sajmova i različitih manifestacija.
Pre 3 godine kupila sam na sajmu knjiga u Beogradu njihov kao neki inhalator koji je i sada kao nov. Žao mi je što ga više nema u ponudi.


U ponudi su pored balzama za usne od čokolade i nana, narandža, vanila i cimet.


Pakovanje je bele boje, oblika klasičnog balzama za usne. Meni se baš dopadaju običa pakovanja prirodnih proizvoda, jer me to nekako asocira na pravi kvalitet i ručnu izradu.
Mehanizam je sasvim dobar i lepo funkcioniše. U pitanju je tvrda, čvrsta plastika. Pakovanje sadrži 4g proizvoda. Po vremenu kada sam kupila mislim da je rok trajanje od izrade nekih godinu dana,, jer moj balzam traje do 01.10.2015. godine.


Sastav možete pogledati na slici ispod:


Koliko sam ja shvatila svi balzami imaju istu listu sastojaka, samo se aroma razlikuje.

Balzam je vrlo prijatan kada se nanosi i lepo klizi. Nije skroz mekan, a opet nije onako čvrst. Po meni, taman kako treba. Miris je prirodan i miriše na pravu čokoladu. Nisam navikla da takav miris srećem u kozmetičkim proizvodima i vrlo me je iznenadio. Nije previše intezivan, samo onoliko koliko treba da ga osetite dok ga nosite, ali da vam ne smeta. Boja kao što vidite žućkasto-narandžasta. Na slikama deluje tamnije nego uživo. Ja sam očekivala moram priznati neku braonkastu boju.




Ovo je jedan od kvalitetnijih balzama koje sam probala. Odlično štiti usne od spoljašnih uticaja i omekšava ispucale usne. Dugo stoji kod usana i nema onog efekta da je usnama potrebno sve više proizvoda koji srećemo kod balzama koji nisu priordni. Ostavlja taj neki zaštitni sloj koji ja lično volim. Ovakve balzame koristim kod kuće ili kada nosim samo balzam, jer je nekako dosta težak da bi se nosio ispod karmina ili sjaja, mada može i tako, to je samo moje mišljenje.
Jedina mana koju bih istakla je da ako se stavi malo više proizvoda stvara se kao neki beli sloj u unutrašnjosti usana koji me nervira. Kada se skine sve je u redu, balzam je i dalje tu. Iskreno, nije mi baš najjasnije odakle taj beli sloj kada se ne vidi ništa belo kada se nanosi.

Cena u online prodavnici je 150 dinara, a mislim da se na sajmovima može naći i jeftinije.



Da li ste probale ovaj balzam i kakvi su vam utisci?
Da li inače volite prirodne balzame i šta mislite o njima?


Hvala na čitanju! :)

6 коментара:

  1. Baš mi treba neki dobar balzam za usne, a zaista volim prirodnu kozmetiku. Pogledaću na sajtu šta sve imaju.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pogledaj. Meni se ovi veoma dopadaju, a od ta tri koje sam probala najbolji je nana, moje preporuke. :)
      Čula sam da je cimet intezivniji, ali samo zavisi koja ti se aroma najviše dopada. :)

      Избриши
  2. Ako odlučim da ne probam ovaj balzam, to će biti zbog tog belog traga :)

    Moj ultimativni favorit je Narandža, a odlični prirodni balzami su i Cosnature Neven i Manna Blistavi osmeh.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nana i narandža nisu ostavljale beli trag koliko se sećam... Eto ova čokolada da, kad se više stavi.
      Hvala na predlozimaa :)

      Избриши
  3. Probaću ga, med je sjajan sastojak za negu usana pogotovu za ovo hladno vreme koje nam dolazi. :)

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...