уторак, 15. јул 2014.

Pakovanje šminke za letovanje

Društvo,
Obećala sam vam još ovaj post pre puta, a kako sam u žurbi, biće kratak, nadam se da mi nećete zameriti.
Pakovanje šminke za letovanje od 10 dana, bukvalno je isto kao i pakovanje za letovanje duže od mesec dana, kao što je moje. Postoje neke stvarčice koje su važne, pa i da idete na 2 dana, ponećete ih. Mislim da sam ove godine poprilično realno pakovala sve, pa je to slučaj i sa šminkom. Obično ne nosim sve, ali šta je tu je. :)
Preporučila bih da na letovanju izbegavate šminku koliko god možete, pustite lice da odmara. Ja ću se šminkati samo uveče za neke šetnje i izlaske, eventualno preko dana ako je u pitanju neka specijalna prilika.
Navešću i okvirne cene proizvoda, kako bih vam pomogla, ukoliko želite nešto od ovoga nabaviti.

Lice:




**Balea prajmer je nešto bez čega leti ne mogu, a i inače sam se navikla na njega. Ja ga u gradu koristim uglavnom da bi smanjila izražene pore, a na moru planiram da ga koristim uvek pri šminkanju, na celom licu. Mislim da može održati šminku duže, nemam masnu kožu pa mi lice ne isijava, ali verujem da onima koji imaju i u tome pomaže. 
Oko 500din. 

**Oriflame korektor 3u1 odlučila sam se da ponesem ovaj korektor, jer tu imam 3 vrste korektora na jednom mestu. Zeleni za crvenila, svetlo krem za podočnjake i ovaj tamniji za neke nepravilnosti na licu. Do sada se ovaj korektor pokazao odlično, a s obzirom da je leto ovaj kremasti je praktičniji od onog u stiku koji imam iz Avona.
Oko 400din.

**Avon Solutons VIP tonirala krema O njoj sam pisala: ovde. Volim ovu kremicu, ima spf 20, i mislim da će mi koristiti i ovo leto, posebno ako dođe do šminkanja preko dana. Ovo je tonirana krema koja samo ujednačava ten, ne pravi boju.
Oko 400din. Na akciji sam je platila 250din.

**Alverde, baza za senku, baza je nešto što vam može koristiti na letovanju, ali nije neophodna. S obzirom da Avon senke koje nosim dugo traju, nisam baš morala da je ponesem, ali sam se odlučila za nošenje jer ne zauzima puno mesta. Ovo je jedina baza koju imam, inače bih možda nosila neku u drugačijem obliku. Treba ovu potrošiti prvo, pa onda razmišljati dalje. :)
Oko 200din.



**Oriflame Giordani gold hidrantna podloga (tonirala krema) tan-enhancer, piše na proizvodu da je ovo tonirala krema, ali oni su ga predstavili kao podlogu. Ja sam je kupila u Martu otprilike sa namerom da je nosim kad eto, malo pocrnim jer je inače dosta tamna podloga u pitanju. Još nisam isprobala, ali nadam se da će okej bar da se pokaže. Ima spf 15. Ne nosim ni jedan drugi puder, jer inače ne koristim mnogo pudere, a posebno ne leti. Naravno ako imate problema sa licem, ili ako ste nešto stariji, preporučujem da na letovanje nosite i puder.
Oko 800din.
**Avon Luxe puder u kamenu. Bez pudera u kamenu generalno ne mogu. Služi mi za fiksiranje korektora,  nekada ga stavljam i ispod obrva. Ovo je svetlija nijansa od dve koje postoje, ali drugu nemam, a i onako se to ne vidi, ne crnim ja nešto preterano. :)
Oko 800din.

**Body Shop sitne šljikice za lice i telo. Generalno, uvek u svojoj kolekciji imam ovakav tip šljokica, U gradu ih uglavnom koristim preko senkica uveče, a na moru i na telu ili licu. Mislim da su one vrlo praktične za telo, pa ako ih nemate, nabavite. 
Oko 7e.

**Avon Glow bronzane kuglice za lice. Za ove kuglice svi ceć znate, a leto je idealna prilika za bronzer. U gradu sam ih koristila za konturisanje lica, a na moru i kao rumenilo planiram. 
Oko 700din. Ja na akciji 500din platila.

**Kozmetika "Mirjana" rumenilo. Razmišljala sam da li da ponesem još neko rumenilo ili posvetljivače. Na kraju sam se odlučila za ovo rumenilo, roze boje, koje mi je poklonila Milica sa bloga Le Prettiness. Hvala Mici! :* Rumenilu ističe rok u Novembru, a kako ga nisam koristila više od par puta, ponela sam ga na moru ne bi li se malo istroišilo.
Ne znam cenu. :/


Oči:



**Avon, četvorobojna senka True Colour, Mocha Latte Ovoga puta odličila sam se za veoma mali broj senki, što ne liči na mene. Jednostavno pola senki na kraju ne nosim, pa je izbor pao na one koje ću sigurno nositi. Nemam nikakvu veću paletu, da imam, samo bih nju nosila, a to preporučujem i vama. Mocha Latte je na izmaku, imam je dugo, a najvise je nosim jer ovu najtamniju braon nijansu koristim za obrve. 
Oko 600din.

**Avon, četvorobojna senka True Colour, Emerald Cut. Ova paletica mi je trenutno omiljena, a kako su u ostale dve ove najsvetlije nijanse nestalne, super mi je kombinovanje. Generalno mislim da sve ove nijanse u okviru 3 paletice mogu kombinovati odlično. 
Oko 600din.

**Avon Onyx Lustre. Midnight Lustre. Ove palete više nema u ponudi, a meni su ostale ove tamnije nijanse, koje planiram da koristim za nešto intezivnije šminkanje. 




**Oriflame Kohl olovka, Nude. Ova olovka služi za osvežavanje pogleda, i vrlo je praktična. Koristim je vrlo često, pa mislim da će to biti i ovog leta.
Oko 300din.

**Max Faktor Kohl olovka, Black Nekako meb crnog krejona ne ide se na put. :D 
Cenu ne znam, imam ga dugo.

**Bourjois 42 gris tecktonic . Meni je ova olovka nezamenljiva. Baš je često koristim, sviđa mi se što je trajna i precizna. U pitanju je masnija tekstura, siva olovka sa sitnim šljokicama.
Dobila sam, ne znam cenu.

**Oriflame eye liner Black. Ne umem da koristim običan ajlajner pa je ovo spas za mene. Nosim ga zbog nekog intezivnijeg večernjeg šminkanja. Nije neophodna stvarčica, dovoljan je crni krejon, ali ne zauzima puno mesta, a opet praktičan je.
Oko 400din.
**Avon Luxe maskara Caviar Black Ovu maskaru sam počela da koristim pre par dana i za sada sam vrlo zadovoljna. Mislim da će mi ona biti u top 3 maskare iz Avona, ali javljam utiske kada je lepo isprobam. Maskara vam je naravno potrebna za leto, složićete se. Ja ne volim vodootporne maskare, ne trebaju mi, jer mi se maskare ne razmazuju, još se ni ne šminkam za plažu. Ali ko voli, neka se odluči za one vodootporne. :)
Cena je 500din. Nekad malo više-


Usne:

 
**Avon Plum Pout Pink Nectar.  Ove godine odlučila sam se da uglavnom mažem sjajeve, i zato sam ih ovoliko ponela. To savetujem i vama. Nekako su sjajevi praktični za leto. Ova nijansa je u boji usana, nije ovako tamna kao na bočici, tako da je vrlo nosiv. To je moj top 1 za ovo leto.
Oko 400din.

**Avon Super Shock Ravishing Rose. Ovog sjaja više nema u katalogu, imam ga dosta dugo, pa sam rešila da ga ponesem i malo istrošim. Boja može biti intezivnija, a može biti samo blago rozikasta,zavisi kako nanesete. Tako da je ovo vrlo praktična nijansa, ali aplikator za nanošenje je čudan, debeo je. Mislim da su zato i izacili ovu liniju iz ponude. 

**Avon Luxe, Aluring Bronze. Luxe sjajevi su po meni najbolji sjajevi iz Avona, a ovo je prava letnja nijana. Odlično stoji kada pocrnite. Nekako sam rasporedila sjajeve i karmine, čini mi se, da ne dupliram nijanse. Bravo ja!
Oko 700din.

**Avon UCR Brilliance Ovaj sjaj mi se veoma dopao kada sam ga kupila, ali ma previše šljokica pa mi nije baš kratičan za grad. Zato ga i nosim na more. Taman da ga dodam na karminčiće ako želim malo šljokica. 
Oko 350din


**Avon, Seduction Tangerine
Ovo je najdivniji ruž na svetu! Ima tu nekakvu pomešanu teksturu, potražite još slika na interetu. Boja je divna, intezivna, omekšava usne. Odlučila sam se inače za 2 intezivnije, i dve mirne nijanse, to je sasvim dovoljno po meni. 
Oko 400din, kada ga ima.

**Avon, UC Absolute, Gorgeus Guava. Svi su poludeli za ovim ruževima, pa o njima sigurno dosta znate. Ja imam samo ovu nijansu, a ruž je sjajan, kako po teksturi tako i po postojanosti pa sam jednostavno morala da ga ponesem. A nekako sam i ovu nijansu baš kupila zbog leta.
Oko 400din 



**Avon Ultra Beauty Skin Imam viže UB ruževa, a ovaj mi je omiljeni. Tako je miran, pravi dnevni ruž. Njega nosim najviše poslednjih dana i jednostavno sam morala da ga ponesem.

**Avon UCR Pout. Naravno, još jedna svetlo roze nude nijansa. Ne pruža potpunu prektivenost, ali je divan. Omekšava usne, fino miriše i mislim da je to takođe sjajna nijansa kada se dobije malo bronzanog tena.

Alat:


Na kraju ostaju četkice, kojih i inače nemam puno, a mislim da je ovo maksimalno što vam je potrebno za bilo koje putovanje. Osim možda četke za tečni puder, koju ja nemam.

**Avon četka za rumenilo
Ovu četku nosim za bronzer, rumenilo i puder u kamenu. Nema potrebe za ove namene koristiti više od jedne četke na putu.
Nema je u ponudi.
**Oriflame četkica za senke
Naravno sledeća potrebna četkica je ona za senke. Ova moja sa jedne strane ima aplikator, i to odličan, pa još bolje.
Oko 250din

**Oriflame senka za senčenje
Nije najneophodnija, ali ja sam navikla da je uvek koristim.
Oko 300din

**Oriflame četka za korektor/ruž
Videli ste kakav korektor nosim, pa da ga ne bi nanosila prstima, nosim ovu četkicu. Odlična je, praktična i dlačice ne ispadaju. Inače je to slučaj sa svim Oriflame četkicama koje imam, sjajne su.
Oko 300din.



Koju šminku vi nosite na more?
Šta je must have za letovanje?

Hvala na pažnji! :) 
 




Edit:
21.08.2014.
Rešila sam da navedem šta sam od ovoga stvarno koristila na putu i koliko je zaista šminka potrebna na letovanju. Ja sam na moru bila 5 nedelja, ali nisam izlazila u klubove u noćne provode, pa to uzmite u obzir, jer vam je ako hoćete da izlazite stalno naravno potrebno više šminke.
Pa da vidimo:

Lice:

 **Balea prajmer 
Koristila sam ga, i mislim da je korisna stvarčica za letovanje.
**Oriflame korektor 3u1 
Korektor je takođe potrban, a u mom slučaju nije najneophodniji, a koristila sam ga.
**Avon Solutons VIP tonirala krema
Totalno nepotrebna stvar! Nisam je mazala.
**Alverde, baza za senku
Koristila sam bazu, ali mislim da sam mogla i bez nje komotno.


**Oriflame Giordani gold hidrantna podloga (tonirala krema) tan-enhancer
Dobro se pokazala, a kada dobijete malo boje i ne deluje tako tamno.
 **Avon Luxe puder u kamenu 
Puder u kamenu je dobrodošao leti zbog isijavanja lica tako da sam ga koristila. Možda bi bilo dobro da imam i tamniju nijansu, ali kako mi je veći deo godine potrebna svetlija, to je okej.
**Body Shop sitne šljikice za lice i telo 
Šljokice najviše korišćenje od svega! )
**Avon Glow bronzane kuglice za lice 
Pun pogodak za leto i za konturisanje i kao bronzer/rumenilo. :)
**Kozmetika "Mirjana" rumenilo
Nije mi zaista bilo potrebno još jedno rumenilo, mada sam ga koristila jednom, čisto onako. Sledeće godine neću nositi 2 rumenila.

Oči:

 **Avon, četvorobojna senka True Colour, Mocha Latte 
 Ova senka mi je dobro služila samo što mi je pala pa mi je ova najtamnija nijansa pukla. :(

**Avon, četvorobojna senka True Colour, Emerald Cut. 
Ova kombinacija ne stoji dobro kada malo pocrnite pa je nisam uopšte koristila, nije mi se dopalo, čuvam je za jesen..
 **Avon Onyx Lustre. Midnight Lustre
Pomogla je kao dopuna prvoj senkici sa tamnijim nijansama.

  **Oriflame Kohl olovka, Nude. 
Glupost koja ni malo nije potrebna na letovanju.

**Max Faktor Kohl olovka, Black
Nisam koristila. :/
**Bourjois 42 gris tecktonic
Korišćeno maksimalno.

**Oriflame eye liner Black
Nisam koristila.

**Avon Luxe maskara Caviar Black
Odlična maskara, na moru sam je prvi put isprobala i vrlo sam zadovoljna.

Usne:

**Avon Plum Pout Pink Nectar.  

**Avon Super Shock Ravishing Rose. 

**Avon Luxe, Aluring Bronze.
**Avon UCR Brilliance 
Svi ovi sjajići su pun pogodak i rado sam ih mazala.

**Avon, Seduction Tangerine
**Avon, UC Absolute, Gorgeus Guava
**Avon Ultra Beauty Skin
**Avon UCR Pout.
Koristila sam samo ovaj 3 navedeni Ub Skin. :D Toliko o ljubavi prema ruževima, nekako mi nisu ležali ruževi za more, bolji su sjajevi.

**Avon četka za rumenilo
Potrebna naravno i korišćena.
**Oriflame četkica za senke
Korišćena.
**Oriflame senka za senčenje
Neophodna
**Oriflame četka za korektor/ruž
Korišćena zbog oblika korektora.
Kako vam se čini?
 Da li i vi ponesete tako previše šminke na put?
Samo da se setim ovog posta kada se budem naredni godine pakovala za letovanje. :P
Hvala na čitanju! 

6 коментара:

  1. Avon Seduction karmini su mi tiha patnja, savršeni su bili- i pigmentacija i dovoljno kremasti... Ne mogu da prežalim što ih više nema :/
    Lepo se provedi!

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман19. јун 2015. 01:23

    Jesi li sigurna da je cena Alverde baze za senku oko 200 dinara? :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, mislim da je standardna cena 230 din, a ja sam je jednom videla i na akciji za 170 din. :)
      Skoro su dosta menjali Alverde ponudu, pa moguće da postoji neka nova varijanta eventualno. :)

      Избриши
  3. Nosim mnogo manje dekorative na putovanja, jer mojoj koži ne prija šminka u toku leta ili ja nisam još pronašla odgovarajuće proizvode. Uglavnom BB krema, maskara i stik za usne.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ovo je moje proslogodisnje pakovanje, ove godine je malo drugacije :)
      Slazem se, ni ja na kraju ne koristim puno sminke :)

      Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...