субота, 27. септембар 2014.

Avon Advance Techniques 360 Nourishment Argan oil tretman i Smooth as Silk serum***

Moja prva recenzija bila je posvećena Daily Shine serumu, nešto kasnije pisala sam i o Lotus Shield tretmanu. Sada je vreme došlo da vam predstavim i ova dva člana AT kolekcije. Argan Oil sam i ranije koristila, a Silk sam prvi put isprobala pre nekih mesec dana.



Nisam uspela da uslikam pakovanja, ali isto izgledaju kao kod Daily Shine seruma, kartonska su sa svim propratnim podacima. 
Takkođe, nisam uspela da uslikam ni listu sastojka, ali sam na blogu Negakose, pronašla sliku sa sastojcima, i bila slobodna da je iskoristim u svrhu informisanja o listi sastojaka:




*Vrlo važne informacije za vas su stanje moje kose. Kosa mi je prirodna, smeđe boje, nikada se nisam farbala. Već duži period se šišam stepenasto, ispod ramena, nekada mi je kosa duža, nekada kraća, zavisi. Nemam šiške. Imam gustu kosu, ali tanku dlaku, tako da spoljni uticaji iz okruženja utilču na krajeve moje kose. Kosa mi se masti u temenu, i perem je na nekih tri dana.

Pakovanje je praktično, efektno i ekonomično. Dobijete 30ml proizvoda, koji se stvarno sporo troši, jer vam je dovoljno par kapi, a nije potrebno obnavljati količinu više puta dnevno, pa čak ni svaki dan između dva pranja. Bočica je staklena i to od čvrstog, debljeg stakla, skrećem pažnju da pazite kad ste iznad lavaboa, jer je meni jednom pala bočica i razbila se u deliće. Naravno, staklena ambalaža ima svoje prednosti, jer čuva kvalitet proizvoda, samo morate biti obazrivi. Na vrhu bočice nalazi se praktična plastična pumpica, a iznad nje mali plastični poklopac koji je providan. 
Važno je naglasiti da je rok trajanja 3 godine,  ali 12 meseci od otvaranja




**360 Noruishment Moroccan Argan Oil tretman za kosu**



Ovo je leave in tretman,  koji mnogi koriste pogrešno, jer smatraju da je to serum za krajeve. Ovaj proizvod neće zagladiti vaše krajeve, smanjti uticaj vlage, ili produžiti vašu frizuru. U pitanju je tretman koji čini da vaša kosa bude omekšana i zdravija, i to ne trenutno, već trajno. Koristi se vlažnoj kosi, tako što malu količinu utrljate na celu kosu. Ja ga ne stavljam na teme jer je moja kosa inače masna. Možete ga naravno koristiti i samo na krajevima. Ja ga ne koristim stalno, mada mislim da bi valjalo, jer bi tako efekat bio još bolji. Par puta sam probala da ga stavim na suvu kosu i bila je sjajna i mekana, ali nekako previše zamašćena, čini mi se. Mislim da je dobro i da ne preterujete sa količinom. Kosa mi je nakon korišćenja omekšana i deluje baš zdravo. Milim da je najveći taj efekat u nezi kose, u smislu da ovim serumom pomažete kosi da ostane zdrava i meka. Veoma se sporo troši. Koristila sam ga nakon letovanja, poslednjih mesec dana, i pre par dana išla da se šišam. Frizerka kaže da mi je kosa super očuvana i da se vidi da je negovana i jaka, iako su krajevi bili pomalo iskrzani jer je zaista bila tretirana u letnjem periodu.
Što se mirisa tiče, sličan je kao kod ostalih AT proizvoda, ali ima nečeg slatkastog u njemu još, kao da je u pitanju med ili šea puter. Možda je to bašt arganovo ulje. 
Tesktura je dosta gusta, kada ga nanesete na ruku ne razliva se ali se lako razmazuje. Masniji je od ostalih tretmana i seruma iz ove kolekcije.


U okviru ove Argan Oil linije nalaze se i još i šampon, regenerator, tretman u ampulama, sprej za sjaj kose i maska za kosu. O njoj sam pisala ovde.
Cena ovog proizvoda se kreće od 300 do 500din. Često bude na akciji.

**Smooth as Silk with Silk Protein serum za kosu**



Ovaj serum je već nešto drugo. U pitanju je nešto kao silikonske kapi za kosu. Mnogi ovaj serum koriste na krajevima samo, a ja menjam, nekad su u pitanju samo krajevi, nekad cela kosa, bez temena naravno. Ne znam da li iko stavlja ovakve preparate na teme?
Efekat koji ovaj serum pruža traje po Avonu 24h što i jeste tako. Tako da je ovo proizvod koji je namenjen za trenutno poboljšanje izgleda kose. Stvara neverovatan osećaj mekoće, zagalđenosti i sjaja. Baš kao što naziv kaže, prava svila. Nisam nikada koristila nešto što ovoliko omekša kosu. Ja ga koristim po potrebi, nekad i više puta između pranja. Znam da je sve ovo trenutno, ali dopada mi se što ne isušuje kosu, zaista. Susretala sam se sa mnogim proizvodima koji ulepšaju kosu, ali je sa vremenom sasuše nekako. Odličan je u kombinaciji sa regeneratorom iz iste linije, ili npr uz gore pomenuti Argan Oil serum za kosu. Ja ga koristim na suvoj kosi uglavnom, ali možete naravno i na mokroj. Letos sam uzimala od drugarice ovaj serum i baš mi je ulepšavao izmučenu kosu.
Miris je onako pravi frzizerski, ali se ne zadržava nešto preterano u kosi, što mislim da je plus. Volim samo kad mi kosa miriše na nešto voćkasto ili na vanilu, čokoldu.. mmm. :)
Tesktura je srednja gusta, kada ga nanesem na ruku klizi lagano. Pri dodiru između prstiju, oseća se već taj efekat nečeg "svilenkastog". Odlično se razmazuje i efekat se brzo postiže. Mislim da je sjajna stvar za devojke koje se često feniraju ili peglaju.


 U okviru ove linije nalaze se još šampon i regenerator.
Cena ovog proizvoda se kreće od 300 do 500din. Često bude na akciji.




Da li ste isprobale ovaj tretman i serum?
Kako vam se čine?



Hvala na pažnji!

10 коментара:

  1. Volela bih da probam i jedno i drugo :D Mada Argana sam stavila vec na wish listu, necu da menjam .. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislim da treba prvo isprobati Argan Oil, drugačiji je od ostalih leave in tretmana kojih ima na našem tržištu :)

      Избриши
  2. Avon serumi su mi neizostavni dio njege kose već duže vrijeme, i samo vrtim u krug ova tri koja imaju :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam ranije kupovala jedan pa kad potrošim sledeći, sad ih koristim sva tri :D Stvarno sam navikla na njhih, kao što kažeš, nezamenljivi su :)

      Избриши
  3. Nisam probala ali davno sam koristila serum u zelenom pakiranju i bila zadovoljna ;)

    ОдговориИзбриши
  4. Pisala sam prije par dana o njima, čitala si, pa znaš i moje mišljenje :D jedva čekamd a nabavim i zeleni, pa da se družim sa sva tri :D

    ОдговориИзбриши
  5. Imam ih oba a ranije sam koristila onaj zeleni, najbolje mi je do sada ovo arganovovo :)

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...