среда, 9. јул 2014.

Planet Spa, Perfectly Purifying piling za lice

Dragi moji,
Stiže nova recenzija koju sam vam obećala
Smatram da svako treba o svojoj nezi da koristi pilinge za lice. Višestruko su korisni, pa jednom u dve nedelje bi bilo super da ih koristite. Neki preporučuju i češće, al ja pilinge koristim jednu u nedelju ili dve dana.
Piling za lice koji vam danas predstavljam nalazi se u  okviru moje omiljene, Planet Spa kolekcije, linija Perfectly Purifying sa mineralima iz Mrtvog mora. U okviru ove linije se nalaze još i puter za telo, piling za telo, maska za kosu, krema za ruke i stopala, maska za lice, emulzijski piling za lice.....hm, čini mi se da je to to, valjda nisam ništa zaboravila. :)


Pakovanje je od mat plastike, koja je providna. Mnogo mi se sviđa sto je pakovanje providno, jer se vidi koliko je proizvoda još ostalo. Pre nekog određenog vremena, Avon je menjao pakovanja Planet Spa liniji i mogu reći da mi se jako dopada ta pormena. I oblik i logo, sjajno. :) Poklopac je takođe plastičan, od tvrđe plastike, tipičan za ovakve proizvode. Vrlo je lako istitsnuti proizvod, i za to dajem plus. Dobijete 75ml ovog pilinga u pakovanju.
Rok je 3 godine od datuma proizvodnje, ili 12 meseci od otvaranja. Mislim da su meni njihovi pilinzi trajali i duže od 12 meseci, i nije bilo nikakvih problema.
Na slici ispod nalazi se lista sastojaka, a nemoguće je bilo uslikati celu listu zbog specifičnosti pakovanja.
Napisaću vam podatke koji se ne vide po redovima:
Hydrogenated Vegetable
Polyethylene 
PEG 40 Stearate
Magnesium Aluminium
Sea Salt 
  
Ovo je piling namenjen za uklanjanje i sprečavanje masnoće lica. Ja imam normalnu kožu, koja ide ka suvoj i koristim ga i po nosu i bradi (gde mi se pojavljuju mitiseri i nekada masti koža) i po obrazima i odgovara mi. Nije intezivan i jak kao što su inače pilinzi za masnu i mešovitu kožu. Možda je greška u nameni koju Avon navodi, jer pre mislim da je ovo piling za normalnu kožu. Posle korišćenja koža mi je meka i čista. Mogu reći i da uklanja mitisere. Naravno ne one dublje i uporne ali generalno ih smanjuje, i sprečava pojavu istih. Najbolje bih objasnila funkciju ovog pilinga kao: piling za čišćenje kože. On čisti kožu, bilo to mitiseri, sebum ili jednostavno prljavština koja se nakupila. Posle ovog pilinga koristim nekada masku, a uvek tonik i naravno kremu ili serum.



Miris je dosta intezivan, inače nisam ljubitelj mirisa ove linije sa mineralima iz Mrtvog mora. Nekako ne mogu jasno definisati koji je to miris, nekako kao neke alge. No, miris nije ni toliko važan, a to je subjektivno. Svakako nije učinio da ne želim ove proizvode, kao što vidite. Bele je boje i to mi se dopada.
Tekstura. Dosta je gust proizvod. Ima vrlo sitne granulice koje su vrlo nežne. Negde sam čitala da je važno da piling ima sitne granule i verujem da to i jeste tako. Radi piling na neki fin i nežan način. Imam piling koji je protiv mitisera i on je jači intezivniji. Ovo je piling za čišćenje a lice je osetljivo područije tako da ogroman plus za to što je tekstura tako divna. Mislim da zbog toga i koristim ovaj piling. U dodiru sa vodom omekša i lako se razmazuje. Pomalo i peni, ali ne kao sredstva za pranje lica, već blago.
Na slikama možete videti kako izgleda tekstura, nadam se da se vide i sitne granulice.



Cena varira od kataloga do kataloga. Često bude ona ponuda 2 Planet Spa proizvoda za 799din i mislim da je tada najisplatljivije uzeti ovaj piling. :)

Da li ste isprobale ovaj piling i kako vam se čini?
Koje Planet Spa proizvode volite?


Hvala na pažnji! :)

8 коментара:

  1. Za sada koristim Freeman piling sa aktivnim ugljem i crnim šećerom koji je najbolji piling koji sam ikad koristila, no kada ga potrošim baciću se u potragu za nečim novim, budući da ga ne mogu nabaviti u BiH :/ Ovaj planet spa piling mi je zapao za oko budući da je namjenjen mješovitoj do masnoj koži, tako da ako ne nađem ništa u drogerijskoj ponudi, svakako ću naručiti ovaj.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam probala Freeman pilinge. Mislim da hoću uskoro.
      Dobro bi bilo da kontaktiraš svoju avon damu pa ako možeš nekako da isprobaš pre kupovine. Jer moja koža je normalna ka suvoj pa mi ovaj piling odgovara. Pitanje je da li će tebi sa masnom odgovarati. Nije prejak.
      Hvala na komentaru. Pozdrav! :)

      Избриши
  2. Ostala sam bez pilinga, ali eto dobre preporuke sta kupiti sledece, hvala :). Maskice za kosu i buteri za telo iz spa kolekcije su fantasticni.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da sam pomogla :)
      Slažem se. Divni. :)
      Hvala na komentaru :)

      Избриши
  3. Анониман9. јул 2014. 23:36

    Imam ovaj piling i u svemu mi odgovara.Mojoj mesovitoj kozi prija,nije agresivan i preporucujem ga od srca:) Kristina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dobro je da si se javila da odgovara i za mešovitu kožu. :)
      Sjajno. :)
      hvala na komentaru. Pozdrav!

      Избриши
  4. Ovo mi je drugo pakovanje ovog pilinga i extra je iako imam suhu kozu. Primjetila sam da je kod tebe providna tubica a kod mene je tamno siva, xD. Ne moze se vidjeti koliko je proizvoda ostalo dok kod tebe moze. Isti je piling sad sam ustajala i izimala tubicu da vidim, sve jednako pise. Super stvarcica od Avona. Lijep pozdrav.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hm, hranije je u pitanju bilo tamno sivo pakovanje, sa drugacijim logom. Onda je avon redizajnirao planet spa liniju, pa su sada pakovanja sa ovim novim logom. Jedino sto mislim da je ovaj piling sada u neprovidnom svetlo sivom pakovanju, cini mi se da sam tako videla kod nekih. Sve u svemu, to je taj piling, ne menja se kvalitet. :)
      Slazem se da je prakticnije imati providno pakovanje, mada mogu reci da malo ljigavo izgleda. :P
      Hvala na komentaru.
      Pozdrav! :)

      Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...