субота, 8. новембар 2014.

Anin Avon Kutak preporučuje: Fructus Zeleni čaj sa pomorandžom ***

Kao što sam i najavila na fb grupi, danas pokrećem rubriku Preporuka - klik, u kojoj ćete moći da čitate o nekim mestima, proizvodima ili uslugama koje vam preporučujem, a ne tiču se konkretno kozmetike.
Voliim da čitam ovakve lifestyle postove na drugim blogovima, pa se nadam da će vam se dopasti ova rubrika, a sve ideje možete mi poslati u inbox na fb stranici bloga, preko email-a aninkutak@gmail.com, a imate i kontakt formu sa desne strane na blogu.





Da li vam se dopadaju moje šoljice? :)

Danas vam pišem o jednom čaju koji me je oduševio. Inače sam ljubitelj čajeva i pijem više njih dnevno. Nikada neću razumeti kako neki ljudi piju čaj samo kad su bolesni, jer meni je on pored vode osnovni napitak. Pijem ga i leti, kako vrućeg tako i ohlađenog. Do sada sam probala mnogo proizvođača, ukusa, aroma i generalno najviše volim Zeleni čaj, jer mi baš prija.




Prvo bih vam, kao uvod, rekla nešto o Fructus komapniji. Fructus komapnija je naša domaća kompanija koja se nalazi u Bačkoj Palanci. Ono što je vrlo važno je da znanje koje ova kompanija primenjuje datira iz proškog veka, a iskustvo i znanje se prenosilo iz generacije u generaciju. Tako su i 1989. godine odlučili da otvore zanatsku radnju iz koje se kasnije razvio današnji Fructus 2001. kao porodična komapnija sa tradicijom i iskustvom. Danas imaju mrežu koja pokriva kako Srbiju, tako i region, a standarde kvaliteta sprovode uspšeno od 2005. godine. Dodatne informacije možete pročitati na njihovom sajtu Fructus

U svom asortimanu Fructus ima Instant čajeve, Filter i rinfuzne čajeve, Kapsule i Baby program.
 Nešto detaljnije o svakom proizvodu možete pročitati ovde, ima ih dosta pa najbolje da sami pogledate šta vam se dopada. Kada sam malo istraživala za ovaj post iznenadila sam se koliko aroma ima, imam bar 5 koje želim da isprobam. Inače Fructus proizvode koliko ja znam možete naći u svim većim marketima, a verujem i u nekim manjim prodavnicama, ali ne sve iz asortimana.




Kao što svi znamo Zeleni čaj je vrlo lekovita, a njegova pozitivna svojstva su mnogobrojna. Mi žene ga posebno preferiramo da ga pijemo zbog efekta čišćenja organizma. Odličan je za probleme sa probavom, za mršavljenje, kod raznih zdrastvenih problema, a može se koristiti i u kozmetičke svrh, kao npr. tonik.
Probala sam različite zelene čajeva, one obične, kao i sa dodatkom limuna. Pre neki dan je mama uzela ovaj u prodavnici, jer joj je zanimljivo delovala kombinacija zelenog čaja i arome pomorandže. Oduševljena sam bila i ja čim sam ga videla i od tada ga pijem gotovo svaki dan.



























Ovaj čaj ims 20 filter kesica koje imaju po 20g, znači ukupno 30g. Po sastavu vidite da sadržo 68% zelenog čaja, 20% Lista melise, 8% prirodne arome pomorandže, kao i 4% kore pomorandže. Nalazi se u katonskoj kutiji, koja je zaštićena folijom i otvara se na širem delu, a ne kao većina čajeva na užem. To mi se jako dopada. Kesice nemaju onaj dodatak sa končićem i kartonskim delom za lakše izvlačenje kesice, što neki mogu smatrati kao manu, ali meni lično ne smeta.
Proizvod je u I klasi kvaliteta.




















Ono što me je kupilo kod ovog čaja je što se pomorandža stvarno oseća i u ukusu, ne samo u mirisu. Ne pijem čaj sa šećerom, pa je taj slatko/kiselkasti ukus narandže savršen uz Zeleni čaj. Šećer bi ga samo pokvario, a još nisam isprobala sa medom. Ovaj čaj odlično opušta, i idealan je za jesenje i zimske dane, zbog te svoje, da kažemo, zimske arome. Boja je blago narandžasta. što je još jedan zanimljiv detalj.
Inače i dalje je prisutan snažan ukus zelenog čaja, što je najvažnije, jer i pored pomorandže, ovo je opak Zeleni čaj. Mislim da  su uspeli da izvuku realnu aromu narandže, kao kada bi cedili narandžu u čaj.





Ovaj čaj bih preporučila svima koji vole da piju čajeve i probaju nove ukuse. Ukus ovog čaja nije uobičajni i mislim da ćete uživati  u njemu, kao i ja. Usput pogledajte i ostale Fructus čajeve, oduševljena sam koliko vrsti ima.
Danas sam u jednoj prodavnici videla da je cena ovog čaja 64din. Ne znam da li cena zavisi od lokacije do lokacije, ali svakako su ovi čajevi pristupačni.





Oprostite na ovoliko slika, ali jednostavno nisam mogla da odolim, ipak mi je ovo prvi post u novoj rubrici. Nadam se da vam se dopada ovaj nova rubrika, a kao što sam rekla možete mi pisati o idejama šta bi moglo da se nađe u okviru postova u ovoj rubrici.
Da li ste probali ovaj čaj ranije ili neki od Fructus čajeva? :)

*Proizvod nije PR uzorak. Kupila sam ga sama, i kroz ovaj post sam želela da vam prikažem kvalitet ovog čaja, kao i same Fructus kompanije.



Hvala na pažnji! :)

11 коментара:

  1. Šoljica je divna a ovaj čaj sam probala ali sa limunom ,meni su pomorandzu zabranili skroz u bilo kom obliku .Rubrika je super nešto što mene lično privlači :).

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala! :) Drago mi je da ti se dopada rubrika..planiram da pišem što više ovakvih postova :)
      Probala sam i ja običan zeleni i zeleni sa limunom i dopadaju mi se, ali ovaj je savršen. Najbolji zeleni čaj koji sam pila. :)

      Избриши
  2. Ja ovakve rubrike najvise volim :)

    p.s. kasnim sa posiljkom, nemoj me ubiti :)) imala sam nekoliko darivanja pa reko' ajd u ponedeljak sve da saljem da ne idem sto puta u postu, ona teta tamo me cudno gleda :D ponedeljak, ranom zorom saljem :**

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja, mada ipak mišem beauty blog..pa je nekako ovo tek sad došlo. :) Planiram još jednu rubriku uskoro :)

      Ma opušteno, nema problema :) Ja sam mislila da je moj poštar kriv što još uvek nema nagrade jer ume tako da kasni sa isporukom ili čak ne isporuči. :D Hvala ti :) Javlajm kada stigne :)

      Избриши
  3. Obozavam cajeve u bilo koje doba godine, meseca, dana :) Zeleni caj ne obozavam narocito, ali ga uz limun i braon secer mogu preziveti. Ali Fructis caj od crvene narandze i djumbira mi je bio pravo otkrovljenje :D Mislim da pijem vec trecu kutiju za redom i kupovacu ga dok ga bude bilo na policama :) Ima intenzivan citrusni-kiselkasti ton, blagu gorcinu djumbira, ma fantstican je ^_^ Toplo ti ga preporucujem!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jaoj, moram ga probati! ;)
      Mama je uzela malopre aroniju, sa još nečim čini mi se. :)
      Ja imam par favorita koje uskoro planiram nabaviti, nego sam videla da nema svih vrsta svuda, pa idem malo istraživati. :D
      Hvala na preporuci. :)

      Избриши
  4. Jao meni je ovaj caj grozan!Eno ga,stoji u ormaricu.Takodje pijem caj bez secera,pa i bez meda.Tu naviku sam davno usvojila,kada sam bila na dijeti i eto zadrzala mi se. :-) Lepe su ti solje. :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala :)
      Kako grozan? meni je stvarno jedan od najboljiiih :)
      Ja nisam nikad pila sa šećerom, ni čaj ni kafu, šećer mi samo kvari ukus :)

      Избриши
  5. Probala sam ovaj čaj pre par meseci i oduševila se ukusom. :) Dobar im je i zeleni sa limunom, a i čist zeleni čaj...preporučujem ih. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni je totalno neobicna kombonacija, odusevljava mr.:-)
      Hvala na.komentaru;-)

      Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...