петак, 28. новембар 2014.

Avon 8u1 paleta senki za oči Not So Neutral

Kako je mnogo vas tražilo ovu recenziju požurila sam sa pisanjem iste. Danas sam uslikala paletu, nekako, koliko mi je tmuran dan dozvoljavao, a sada se bacam na pisanje.
Stvarno volim Avon šminku, posebno palete senki. One četvorobojne su mi omiljene, recenziju možete videti ovde. Sada u C16 se pojavila i ova 8u1 paleta, u dve nijanse Not So Neutral o kojoj vam danas pišem i Starry Nights
 Pakovanje je nešto lošije od ostalih pakovanja iz True Colour linije. Razlika je što pakovanje nije onako crno i elegantno, već providno sa gornje strane. Ali odrađeno je od dobre plastike, mada sam ja moje već malo ogrebala, jer mi je ispalo. :/ Proizvod se nalazi u kartonskoj kutiji, a sama paleta ima ovaj kao celofan i još neki zaštitni materijal, što do sada nisam viđala, a smatram velikim plusom.





Iznad senkica, kada se paleta otvori, takođe se nalazi zaštitna folija.
Uz plaetu naravno dobijate aplikator, ovoga puta dvostrani, sa jednakim sundđerčićima. Pri šminkanju koristim četkice, pa meni ovaj aplikator ništa ne znači, ali čuvam ih uvek.
Sada sam shvatila da se ispod ovog crnog  dela na poklopcu gde piše Avon nalazi ogledalce! To mi je baš preslatko i praktično što je nekako odvojeno od senki, pa ga neće prljati, kao što je to slučaj sa drugim paletama. Nemam sliku, jer nisam ranije primetila.


Cela paleta ima 6g (u katalogu je greška, piše da je 9g). Napravljene su u Kini. U paleti se nalazi 8 nijansi, od čega su 4 mat, a 4 sjajne. Senkicama je rok trajanja 3 godine, ili 24 meseca od datuma proizvodnje.


Senke su drugačije od onih četvorobojnih, drugačija im je struktura, kao i pigmentacija. Kod četvorobojnih je intezitet boje vrlo sličan sa bazom i bez nje, a ovde se kod nekih nijansi vide razlike. 
Ja sam ih isprobala sa bazom, nosila ih ceo dan i nisam imala problema. To znači da senke sasvim dovoljno traju, nema opasnosti da će se skinuti kako dan prolazi. Još jedan plus je što se ove senke ne truse i vidi se da su kvalitetne, kao i ostale Avon senke.



 Sve nijanse su nekako tople i sjajno se kombinuju, kako za dan tako i za noć. Meni je nekako levi deo pogodniji za dan, a desni za noć. Mada, svakako su neutralni tonovi u pitanju, pa nema problema. Super su i za blendovanje.


Reći ću vam sada nešto o svakoj nijansi.

*1 nijansa, gore levo* Bež - ova nijansa je baš slabo pigmentovana i skoz je mat, ali svakako to je bolja koja odlično može da se kombinuje sa svima senkama i jedna je od onih koje se najbrže troše. Jedina mana je taj pigment, ali šta je tu je.

*2 nijansa gore levo* Braon -još jedna mat nijansa koja je sjajno pigmentovana i takve nisjanse su uvek dobrodošle, a ja ih imam svojoj kolekciji, odlična je za dan

*1 nijansa dole levo* Zlatna - nijansa koja se baš dobro blenda, a srednje je pigmentovana. Ako se blago nanese može samo davati lep odsjaj, sa sitnim šljokicama kao dodatak vašoj šminki, a može se i intezivnije naneti pa da bude glavna senka

*2 nijansa dole levo* Bronzana - Još jedna sjajna nijansa, ali intezivnije pigmentacije. Super se blenduje, i ima više šljokica nego ova zlatna nijansa.

Swatch ovih nijansi možete videti dole, bez blendovanja.
Bez baze


Sa bazom


Drugi deo od 4 senke takođe ima dve sjajne i dve mat.


*2 nijnsa gore desno* Srebrna -Ova senka je manje pigmentovana, a nešto se na ovoj slici baš i ne vidi  i liči na zlatnu senku iz iste palete

*1 nijansa gore desno* Sjajna siva - na slici sa bazom ova senka kao da se presijava na malo ljubačsto, ranije nisam primetila, pa je verovatno do svetla. Senka je dobro pigmentovana i intezivna je, kao bronzana iz palete, tačno su napravili neku kombinaciju

*2 nijansa dole desno* Bordo - Ova nijansa je mat, i nešto je između braon i bordo. Nisam nikada imala ovu boju i vrlo se radujem njenom korišćenju.Pigmentovana je super.

*1 nijansa dole desno* Crna - ovo je klasična crna mat nijansa, ali ne intezivna, već ima nešto u sebi tamno zeleno, ne znam kako drugačije da objasnim. Super se blenda.

Swatch ovih nijansi pogledajte na slikama dole

Bez baze


Sa bazom


Sve u svemu ovo su dosta kvalitetne senke koje u odnosu na cenu vredi nabaiti jer će sigurno dosta trajati. Nije to zavidan kvalitet kao kod četvorobojnih senki, koje su inače najbolje senke koje sam ja u životu probala, a to kažu i svi koji su ih probali. Ali sasvim su dobre.


U c16 katalogu cena im je 699din, a već od c17 su skuplje. Videćemo kako će se kretati cena u narednom periodu.

Imajte na umu da je ovo prvi utisak, ako se nešto promeni, javljam. :)



Kako vam se čine ove senke?
Da li ste ranije probali neke od Avon paleti?

Hvala na pažnji!

18 коментара:

  1. Joj, bas je divna!
    Solidne senkice koliko mogu da primetim. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kao što rekoh sasvim je dobra, a odlične su boje. Tako da se svakako isplati nabaviti je. :)

      Избриши
  2. Koliko para toliko mozike.. :) Paletica je bas slatka, nije neka najdivnija prigmentacija ali za te pare je odlicna! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa da..a i nijanse su lako uklopljive. Meni je bitno da se senke ne truse i da traju. A to ovde jeste slučaj tako da nemam zamerke :)

      Избриши
  3. Одговори
    1. I meni se dopada. Nekako su ih baš fino ukombinovali. Nisam imala takve palete do sada. :)

      Избриши
  4. Jako lijepo izgledaju u paletici, ali i nisu nešto :/ slažem se da su quatro sjenila dosta bolja i mislim da mnogo više vrijede od ove palete. Bordo nijansa mi se sviđa, takve nijanse u zadnje vrijeme jako često koristim, ali ipak ću preskočiti ovu paleticu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Otkud znas da nisu nestoo ako ih nisi probala? :)
      Slazem se.. realno je bolje kupiti cetvorobojnu, ali ne zalim se jer su dobre boje i kvalitet.. meni se ove sjajne najvise svidjaju :)

      Избриши
  5. Lepo izgledaju sve boje. :)
    A kakva je Avon baza za senke? Planiram neku u skorije vreme, pa koga pitati za Avon, ako ne Avon damu. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, boje su pun pogodak. :)
      Baza je sjajna, pristupačna je, a odlično ispunjava svoju funkciju..drži senke drže itd, ali moja baza koju sam koristila se nakon par meseci skroz sasusila da sam morala da je bacim. Zato je ja od tada ne kupujem.
      Ali svi ostali iznova kupuju i niko nije imao slican problem.
      Mene je to iznerviralo, tako da je necu uzimati u skorije vreme..

      Избриши
  6. Jako lep post <33333333
    - Zapravo najvise sto mi se to sto imas ORG slike i svoje misljenje
    - Lepo si ih opisala... Samo one su jako nekvalitetne jel ostavljaju jako malo boje itd...... Ali nema veze. Samo tako nastavi <3 Pozdrav

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno na lepim rečima! :)
      Meni se dopadaju..odnos cene i kvaliteta je sjajan..i po toj ceni ne može se naći bolja veća paleta senki. :)

      Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...