среда, 25. јун 2014.

Advance Tehniques, beautifully behaved, lotus shield leave in tretman za kosu

Zdravo društvo! :)
Kao što sam obećala, na red je došla još jedna recenzija, lotus shield tretmana za kosu. Zahvaljujem vam se na pohvala za prve dve recenzije na blogu. Puno mi znače svi vaši komentari i sugestije.
Nekako mi je cilj da recenziram ono što se pokazalo kao dobar proizvod, a opet da ste vi tražili da o tome pišem, nadam se da ćete biti zadovoljni mojim utiscima.
Molila bih vas da mi ovde, preko emaila ili na fb stranici napišete kako vam se čini ovaj post, o čemu bi ste voleli ubuduće da pišem i ako imate neke predloge za moj dalji rad na recenzijama, ili uopšte na blogu. Biću vam vrlo zahvala!




Ovaj serum nalazi se u kolekciji proizvoda po imenu Advance Techniques, koja se sastoji od više vrsta šampona, regeneratora, maski za kosu i ostalih dodataka za negu kose.
U okviru AT kolekcije, nalazi se i Beautifully Behaved linija kojoj pripada ovaj serum. Reč je o liniji namenjenoj oblikovanju frizure, pogodnoj za sve tipove kose. U okviru ove linije postoje i šampon od 400ml, šampon od 250ml, regenerator, 250ml i šampon protiv peruti 250ml. Trenutno u katalogu nema proizvoda iz ove linije, ne znam razlog za to. Kao što proizvođači uvek savetuju najbolje je koristiti sve proizvode iz određene linije, ali ja što se tiče ove linije nisam nikad koristila celu liniju, tako da vam ne mogu reći da li ovaj tretman ima veći efekat ukoliko se koristi cela linija.
 Pre par godina Lotus Shield tretman je dobio Cosmopoliten nagradu, ako se dobro sećam. :)

 *Vrlo važne informacije za vas su stanje moje kose. Kosa mi je prirodna, smeđe boje, nikada se nisam farbala. Već duži period se šišam stepenasto, ispod ramena, nekada mi je kosa duža, nekada kraća, zavisi. Nemam šiške. Imam gustu kosu, ali tanku dlaku, tako da spoljni uticaji iz okruženja utilču na krajeve moje kose. Kosa mi se masti u temenu, i perem je na nekih tri dana.
Namena
Ovaj tretman bi trebalo da učini kosu lakšom za oblikovanje, čineći je otpornom na vlagu. Radi tkao što zaštiti kosu nevidljivim slojem, štiteći je od vlage iz okruženja. Činii kosu mekom, glatkom i sjajnom. Pri Avonovom istraživanju, 80% žena se složilo da im je kosa lakša za oblikovanje (149 žena, 1 nedelja korišćenja). Tretman sprečava kovrdžanje kose i elektricitet koji nastaje usled vlage.
Rok trajanja je 3 godine, ali od kada se otvori rok  je 12 meseci.
Ako nekog zanima sastav, može pogledati na fotografiji ispod:


Pakovanje
Proizvod je upakovan u sivu kartonsku kutiju, u kojoj se nalazi i uputstvo za upotrebu. Sam proizvod se nalazi u plastičnom, narandžastom pakovanju, od 60ml. Pakovanje je zgodno za istiskivanje, bukvalno i poslednje kapi proizvoda. Kada se skine plastični poklopac, na vrhu se nalazi plastični deo, sa suženjem radi lakšeg doziranja proizvoda. Poklopac je inače čvrsto uz tubicu kada se zavrne, tako da nemojte brinuti da će proizvod iscureti.


Miris i tekstura
Miris je sličan ostalim AT proizvodima, onako miriše na proizvode za kosu iz salona. Kada se nanese miris se neko vreme zadržava na kosi. Nije preintezivan, i kako vreme odmiče sve se manje oseća. Svrha ovog proizvoda, naravno, i nije sam miris. Što se mene tiče, mogao bi biti i bez mirisa.
Tekstura je kremasto-uljana. Jer sam proizvod se sastoji od dva dela: kreme i ulja. Pri nanošenju potrebno je dobro promućkati proizvod, da bi se ova dva dela sjedinila i postigao se pravi efekat. Proizvod je gust, ne razliva se pri nanošenju na ruku.

Upotreba
Proizvod je namenjen da se koristi na vlažnoj, čistoj kosi. Mada nećete pogrešiti ni ako ga nanesete na suvoj kosi, ali mislim da bi valjalo da bude čista. Par kapi proizvoda se nanese na ruku, razmaže se između prstiju i nanese se na kosu. Mislim da je za srednje dugu kosu dovoljna količina sa slike gore. Proizvod možete nanositi samo na krajeve, a možete i po celoj kosi, naravnoj izbegavajte koren kose. Proizvod je mastan, pa može dodatno zamastiti i opteretiti kosu. Dovoljno je koristiti ga jednom nakon pranja kose, nema potrebe za obnavljanjem.
Ja ovaj proizvod koristim kada peglam kosu. Nakon pranja, očešljam se, onda nanosim ovaj tretman u predviđenoj količini, zatim sušim/feniram i peglam kosu. Kosa mi je nakon nanošenja i peglanja meka na dodir, lepršva, zaglađena  i sjajna. Nakon korišćenja ovog proizvoda, frizura mi stvarno duže traje, nema potrebe za dodatnim prepeglavanjem. Nekada, zimi, ili kada pada kiša, i na moju talasastu kosu predhodno prirodno osušenu nanesem ovaj proizvod, i onda mi se ne pojavljuju one sitne dlačice i ne budem čupava. Kada nekada slučajno nanesem malo više proizvoda, brže mi se zamasti kosa, tako da, ponavljam, pazite pri korišćenju. Isprobavajte količine dok ne dođete do one idealne.
Ne koristim ovaj tretman redovno, jer kosu retko peglam, pa vam ne mogu reći kakvog uticaja ima na moju kosu dugoročno. Ali, mama koristi ovaj proizvod nakon svakog pranja. Njena kosa je farbana, ravna uz pomoć korišćenja četke i fena, inače baš blago uvijena. Čak se to i ne može nazvati uvijeno, već izlomljeni krajevi. Kosa joj se masti, i više nego meni a dlaka joj je tanka, a kosa nije gusta. Koristi ovaj proizvod i kada samo suši kosu, a i kada se pegla ili fenira. Ona je primetila da od redovnog korišćenja kosa postaje znatno mekša, manje se krza, krajevi su nekako zaštićeni od spoljnih uticaja. Čitala sam neke komentare po Internetu, kako ovaj tretman može dovesti do isušivanja kose, posebno krajeva, ali evo, mama koristi proizvod već godinama, i ima samo sve pohvale za njega. Kosa joj se uopšte nije zasitila.
Tako da mi ovaj proizvod nabavljamo redovno, i sugurno ćemo ga i dalje kupovati. I na slikama vidite kutiju novog proizvoda, a tubiva je od korišćenog, koji je pri kraju. :)


Cena ovog tretmana varira od 350 do 550din. Bočica dugo traje tako da i da ga platite više, nećete se pokajati. Naravno, preporučujem da sačekate sneženje, što da ne uštedite. 



Da li ste isprobali ovaj tretman? Koji su Vaši utisci?
Hvala na čitanju!
Čitamo se ponovo uskoro, spremila sam vam post o Planet Spa Bali Botanica pilingu za telo. :)

4 коментара:

  1. Au...
    Meni je potrebno ovako nesto... :/
    Koristan post! :)))
    Recenzija je fenomenalna! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala!
      Kako mi je drago da sam pomogla, nadam se da ćeš uskoro isprobati ovaj tretman :)
      Hvala na komentaru! :)

      Избриши
  2. super si ovo odradila,ali trebala si nam prikazati i svoju kosu da vidimo kakav je ucinak.. ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislim da to ne bi bilo to. Jer ako ja uvek pored ovog tretmana koristim još nešto. Pri tom, sve zavisi možda i koji se šampon ili regenerator trenutno koristi. Jedino ako bih jednom koristila ovaj tretman posle pranja, pa slikala, a jednom bez ičega da operem kosu. Opet treba je peglati onda 2x, a to stvarno ne želim da joj radim.
      Poenta tretmana je da odbija vlagu, a to se slikom ne može prikazati.
      Možda grešim, ali to je moje mišljenje.
      hvala na komentaru. :)
      Pozdrav!

      Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...