четвртак, 26. јун 2014.

Planet Spa, Bali Botanica, piling za telo

Dobar dan!
Evo me opet, sa novom recenzijom, nešto ranije nego što sam planirala. Nekako mi ovo pisanje postova dođe dobro kao pauza od učenja pa ću danas objaviti čak dva posta. U međuvremenu, do ponoći se možete prijaviti za nagradnu igru: klik :).
Dobila sam par predloga da pišem o ovom pilingu, a kako imam puno predloga za pisanje o Planet Spa liniji, red bi bilo da vas ispoštujem. :)
Elem, da ne dužimo puno, evo mojih utisaka o ovom pilingu.

U okviru Planet Spa kolekcije, koja je po mom mišljenju najbolja kolekcija iz avona nalazi se i Bali Botanica linija. U okviru ove linije se nalaze: piling, o kome vam danas pišem, zatim puter za telo, ulje za telo, maska za kosu i maska za lice.  Ja ostale proizvode iz ove linije nažalost nisam isprobala, ali biće prilige, sada me najviše zanima ta maska za kosu. Ovo je linija sa plumerijom i limunovom travom. Plumerija je tropska biljka, poznata po raznobojnim cvetovima, divnog mirisa, a u nekim krajevima sveta ova biljka je simbol večnog života. Znate one Havajske venčiće sa divnim cvetovima? To je plumerija. Limunova trava je ustvari matičnjak, koji je veoma zastupljena u kozmetičkim proizvodima. Miris matičnjaka neverovatno podseća na limun, pa otuda i ovaj naziv.
*Na fotografijama mi pakovanje uporno ispada svetlije plavo, a ustvari je tirkiz, da znate. :)


Pakovanje je svojstveno Planet Spa proizvoda, a meni se lično veoma dopada ova kombinacija plave i zlatne boje. U pitanju je pakovanje od mekane plastike, sa plastičnim zlatnim poklopcem. Kako je proizvod mekan, idealan je za istiskivanje do poslednje "kapi". Natpis i ostali podaci se ne skidaju, a proizvod držim u tuš kabini, tako da je ovo vrlo kvalitetno pakovanje proizvoda. Piling se nalazi u zaštitnoj kartonskoj kutiji, koju sam ja bacila, nećete mi zameriti. :) U pitanju je pakovanje od 200ml, što mislim da je sasvim dovoljno za piling. Rok je 3 godine od datuma proizvodnje, ali otvoren proizvod bi trebalo koristiti oko 12 meseci.
Volela bih da je ovaj piling u plastičnom pakovanju kao što je Planet Spa piling sa mineralima mrtvog mora. Tada bi mi bio još draži. Eto predloga Avonu. :)


Ako nekog zanima lista sastojaka, može ih videti na fotografijama ispod:













Miris i Tekstura
Miris je nekako tropski, oseća se cveće, ali i neke tropske biljke. Poprilično je osvežavajući, ali u prvi mah intezivan. Ne zadržava se dugo na koži, bar meni ne, jer uvek posle toga mažem mleko za telo ili slično, pa se valjda i sjedini sa drugim mirisom. Važno je da tuš kabina lepo miriše pri korišćenju. :D
Tekstura je srednje kremasta, onako kao neki kremasti gel za tuširanje. Sjajne je sedefasto bele boje, pa se u prvi mah granulice i ne vide. Pri dodiru sa vodom meni, ali granulice ne nestaju, kao kod nekih pilinga.
Na slikama možete videti i kako izgledaju granulice kada se piling razmaže. Granulice su dosta sitne, i takođe su sedefaste, ali su poprilično oštre. Meni je ovaj piling taman onako kako treba, nije ni intezivan, a nije ni previše slab.





Primena
Ovaj piling možete koristiti svakodnevno, jer nije jedan od jačih pilinga. Ja ga koristim ponekad na celom telu, a vrlo često na laktovima i kolenima ako osetim potrebu za time. Kao i svaki piling, ima sitne granulice, koje vidite na slikama gore. Potrebna je određena količina, zavisno od dela tela koji pilingujete. Uzmete piling u šaku pomešate sa vodom i nanesete na vlažnu kožu kružnim pokretima. (ja bar nanosim na vlažnu kožu piling, vi?)Granulice su dosta oštre, ali ne i previše. Znači ako su vam laktovi previše grubi ovaj piling vam neće pomoći u potpunosti. Probajte da ga stavite na lufu, pa onda koristiti na laktovima, mislim da je tako efekat jači. Posle nanošenja ovog pilinga, koža je vrlo mekana na dodir, bkvalno tako da vam i ne treba losion za telo. Ja inače ne koristim piling često, ali i par dana kasnije koža je i dalje mekana. Naravno, izbegavjte da ga koristite kada je koža osunčana, da vam se ne bi skidala boja.



Cena ovog proizvoda je pojedinačno obično preko 500din, ali često, kao i sad u kampanji 9, bude neka akcija, npr: 2 proizvoda iz Planet Spa kolekcije za 799din, tako da ga možete nabaviti za tih 350din. Cela ova kolekcija je malo skuplja, pa verujem da možete naći i jeftiniji piling istog kvaliteta, čak i u Avonu. Ali poenta je tom spa efektu, u smislu da budi sva čula. Zato preporučujem da u svoju kolekciju uvrstite što više Planet Spa proizvoda i priuštite sebi negu kakvu zaslužujete. Naravno, cena se može uzeti kao zamerka, jer ovo nije pristupačan proizvod. Opet, ako gledamo odnos cene i kvaliteta, sasvim je adekvatno izdvojiti novac. Na vama je da odlučite. :) Ja uvek biram Planet Spa. :)


Da li ste isprobali ovaj piling ili možda nešto iz Bali Botanica linije? Utisci?
Da li ste isprobali nešto iz Planet Spa kolekcije? Kako ste zadovoljni ovim proizvodima?


Hvala na pažnji! :)

6 коментара:

  1. Uuu, lepo izgleda. Meni je ta cela kolekcija taaako primamljiva... deluje mi fino ovaj piling. :3
    Super recenzija!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Isprobaj što pre nešto novo iz Planet Spa kolekcije. Moja iskrena preporuka! :)
      Hvala na komentaru! :)

      Избриши
  2. Анониман28. јун 2014. 16:16

    Imam Bali Botanica masku za lice i odlicna mi je,neobicnog mirisa koji ne umem da definisem:),prijatna na kozi,nije mi izazvala nikakvu reakciju.Iz Planet Spa linije imam piling za lice sa mineralima Mrtvog mora,takodje dobar,ni preagresivan ni preblag,prava mera za jedan piling.Sve u svemu,zadovoljna sam sa Planet Spa:). Kristina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na komentaru!
      Moja prijateljica ima takođe tu masku i kaže da joj je po malo čudna, previše se nekako učvrsti i stvara neki čudan osećaj. Verovatno zavisi od lica. :)
      I ja imam taj piling i pisaću o njemu uskoro :)
      Poz!

      Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...